Njemačka termoelektrana izlazi iz pričuve

Autor: B.O. Objavljeno: 24.08.2022. 🕜 08:58 Lokacija: Düsseldorf (Njemačka)

Proizvodnja električne energija u termoelektrani Heyden 4 zasad do 30. travnja 2023.

Termoelektrana na ugljen Heyden 4 snage 875 MW u Petershagenu u Njemačkoj ponovno kreće s proizvodnjom električne energije za tržište 29. kolovoza. 

Prema najavama, električna energija u toj termoelektrani, priopćila je njemačka energetska tvrtka Uniper, proizvodit će se do 30. travnja 2023. godine. 

Predviđeni rad Heydena 4 ograničen je kapacitetom prijevoza kamenog ugljena željeznicom do lokacije. Nakon što budu dostupni dodatni kapaciteti za prijevoz tog ugljena, to ograničenje bi moglo biti ukinuto.

 

Opoziv odluke 

Podsjećamo, ta je termoelektrana prestala proizvoditi električnu energiju za tržište na koncu 2020. te je trebala zauvijek zatvoriti vrata u srpnju prošle godine. Međutim, proglašena je značajnom za tamošnji elektroenergetski sustav te je stavljena u pričuvu. 

Također, Uniper javlja kako bi termoelektrana Heyden 4 mogla ostati na tržištu dodatnih godinu dana, ako se produlje rokovi u njemačkom zakonu koji je nedavno usvojen kako bi se osigurala tamošnja opskrba energijom u nadolazećim zimama. 

Na koncu, valja naglasiti kako Uniper može opozvati odluku o povratku te termoelektrane na tržište u bilo kojem trenutku, uz otkazni rok od četiri tjedna.

TAGOVI