Predloženi novi članovi Uprave INA-e

Autor: B.O. Objavljeno: 20.09.2022. 🕜 08:44 Lokacija: Zagreb

Privremenu dužnost trebali bi preuzeti Miroslav Skalicki i Hrvoje Šimović

Vlada je jučer predložila tri nova člana Uprave INA-e. Naime, na zatvorenome dijelu 150. sjednice Vlade koja je održana jučer donesen je Zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru INA-e imenovanje Miroslava Skalickog, dr. sc. Hrvoja Šimovića i Emanuela Kovačića za članove Uprave do provedbe postupka natječaja za imenovanje članova Uprave, a najduže na vrijeme od šest mjeseci, izvijestila je Vlada

S obzirom na to da je kandidat za člana Uprave Emanuel Kovačić, direktor Sektora za odnose s vanjskim subjektima INA-e, obavijestio Vladu da odustaje od predložene kandidature iz osobnih razloga, Vlada će NO-u dostaviti novi prijedlog za imenovanje člana Uprave u najkraćem mogućem roku. 

Miroslav Skalicki iskusni je menadžer s, među ostalim, bogatim iskustvom rada za energetsku kompaniju Shell, a dr. sc. Hrvoje Šimović redoviti je profesor na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 

Prema očekivanjima, NO bi trebao razriješiti sadašnje članove Upravnog odbora Niku Dalića, Barbaru Dorić i Darka Markotića, no sjednica se ipak neće održati u srijedu kako je najavljivano.

TAGOVI