Tesla je predstavila veliku baterijsku pohranu

Autor: N.D. Objavljeno: 02.08.2019. 🕜 12:39 Lokacija: New York (SAD)

Sustav Megapack može pohraniti do tri MW energije

Tvrtka Tesla u ponedjeljak je najavila svoj najveći baterijski proizvod naziva Megapack koji bi trebao pojednostaviti postupak instalacije velikih projekata skladištenja energije, piše Science Alert. Svaki Megapack može pohraniti do tri megavat sata energije i transformirati do 1,5 megavata energije iz istosmjerne struje u izmjeničnu struju kako bi se mogla koristiti u kućanstvima.

Sustav Megapackova isplativiji je i brže se instalira od elektrane na fosilna goriva, rekli su iz Tesle, a Megapack može pohraniti i energiju koju su stvorile vjetroturbine ili solarni paneli. Tvrtka Tesla upotrijebit će sustav Megapack u kalifornijskom postrojenju kojim upravlja kompanija Pacific Gas and Electric Company i koji je dizajniran za upotrebu kada je potražnja za energijom iz lokalnih mreža veća od njihove opskrbe.

Tvrtka Tesla je 2017. godine u Australiji instalirala sustav Powerpack, za koji tvrdi da je najveća litij-ionska baterija (Li-Ion, LIB) na svijetu koja služi kao podrška lokalnoj energetskoj mreži. Projekt je tijekom prve godine smanjio troškove za gotovo 40 milijuna američkih dolara.

TAGOVI