Vlada ipak mijenja Nadzorni odbor INA-e

Autor: N.D. Objavljeno: 15.12.2021. 🕜 11:27 Lokacija: Zagreb

HDZ-ovac Davor Filipović i odvjetnik Branimir Škurla ulaze umjesto Vanđelića i Burilovića

Vlada je današnjoj sjednici, samo dva dana prije izvanredne Glavne skupštine Ine, promijenila dva člana Nadzornog odbora jedne od najvećih domaćih tvrtki. Kako se doznaje, umjesto Damira Vanđelića, donedavnog šefa Fonda za obnovu od potresa, i Luke Burilovića, šefa Hrvatske gospodarske komore, u Nadzorni odbor Ine ulaze Davor Filipović i Branimir Škurla. Treći hrvatski član NO-a u Ini ostaje Damir Mikuljan te će biti novi predsjednik Nadzornog odbora. 

Novi članovi izabiru se na samo šest mjeseci, čime se nastavlja karakteristično kadroviranje u ključnim tvrtkama na mini-mandate po šest mjeseci, tako specifično i neozbiljno za Plenkovićevu Vladu.

Neočekivani kadrovski prevrat

Odluka je iznenađujuća jer je prije mjesec dana, kad je objavljen poziv na Glavnu skupštinu, bilo predviđeno izglasavanje Vanđelića, Burilovića i Mikuljana. U međuvremenu je Vanđelić dao ostavku na mjesto šefa Fonda za obnovu Zagreba pa je izgledalo nestalo i podrške za njegovu ulogu u Ini. Zbog čega iz Ine izlazi Burilović, nije poznato. Vanđelić je bio član NO INA-e u dva veća mandata, a predsjednik NO od prosinca 2016., dok je Mikuljan u NO INA-e od 2017. 

O novom članu NO INA-e Davoru Filipoviću manje-više sve je poznato, a javnost ga je upoznala kao HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Zagreba. Izbore je izgubio i to kao četveroplasirani. 

Branimir Škurla, zagrebački odvjetnik, također se može pohvaliti impresivnom biografijom. On radi kao partner u odvjetničkom društvu Bekina, Škurla, Durmiš i Spajić, a diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1992. godine kao najbolji student u generaciji. Savjetuje stranke na području prava društava i trgovačkog prava, radnog prava, prava koncesija i energetike. Autor je nekoliko objavljenih stručnih članaka, a doktorat je stekao na temu trgovačkog prava.

TAGOVI