Svjež zrak i zdravlje u svakom domu

Autor: B.L. Objavljeno: 17.06.2024. 🕜 09:01 Lokacija: Zagreb
  • Klima-uređaji LG (izvornik: LG, lipanj 2024.)

• LG, klima-uređaji, klimatizacija
    Izvor: LG

LG je već dugo poznat po svojim inovativnim klima uređajima, a DUALCOOL i ARTCOOL trenutno su jedni od najpopularnijih modela na tržištu

Iako je sezona hlađenja lagano zakucala na vrata, još nije kasno da pronađete svojeg idealnog saveznika za borbu protiv nesnosnih ljetnih vrućina. Najnoviji LG-evi klima-uređaji s ugrađenim kompresorom Dual Inverter štede na energiji i opremljeni su nizom pametnih značajki i naprednih tehničkih rješenja za zdravije i ugodnije okruženje. Nude odlične radne značajke i praktičnost, dok se svojim stilskim dizajnom uklapaju u svaki stambeni prostor, bez obzira govorimo li o liniji ARTCOOL ili DUALCOOL.

 
Zdravlje je najvažnije 

U unutarnjim prostorima često se nalaze brojne štetne mikroskopske čestice poput klica, bakterija, virusa i prašine koje mogu negativno utjecati na zdravlje ukućana, pogotovo onih koji su skloni sezonskim alergijama i kroničnim respiratornim problemima. Zahvaljujući sofisticiranom sustavu filtriranja i naprednim tehnološkim značajkama, klima-uređaji ARTCOOL i DUALCOOL smanjuju neugodne mirise, dezodoriraju zrak te, prema istraživanju renomiranog instituta TÜV Rheinland, provedenog u skladu s ISO 20 743 : 2007 steriliziraju do 99,9% bakterija prisutnih u zraku, uključujući Escherichiju. coli.

 

 "ARTCOOL i DUALCOOL klima-uređaji razvijeni su kako bi pružili maksimalnu udobnost u domu, ali i sigurnost za cijelu obitelj, a uz to donose osjetne uštede i visoku razinu pouzdanosti. U današnjem vremenu kad su čist zrak i zdravo okruženje postali od ključne važnosti te uzimajući u obzir potrebe suvremenih korisnika da i kroz tehnološke značajke izraze svoj stil, ovi se uređaji ističu svojim sposobnostima da poboljšaju kvalitetu zraka, olakšaju upravljanje i uklope se u bilo koji interijer. Drugim riječima, ovi klima uređaji privlače pažnju onih s istančanim ukusom, kao i onih koji cijene izvrsne performanse i energetsku učinkovitost zbog toga što ih njihov moderan dizajn u kombinaciji s inovativnim tehnologijama čini idealnim izborom za sve koji žele više od običnog klima-uređaja," izjavila je Marijana Vilić Ivanković, voditeljica marketinga u tvrtki LG Hrvatska.

Osim filtra s dvostrukom zaštitom, koja ima certifkat BAF-a, koji skuplja sve čestice veće od 10 μm, klima-uređaji ARTCOOL i DUALCOOL, uz UVnanoTM LED tehnologiju, koriste i ionizator Plasmaster koji oslobađa više od 3 milijuna iona koji se vežu za štetne čestice i tako steriliziraju zrak, ali i okolne površine. Kako bi klima-uređaji ARTCOOL i DUALCOOL pružili ugodnije i zdravije okruženje za korisnike, funkcija automatskog čišćenja ujedno sprječava i razvoj bakterija i plijesni na izmjenjivaču topline.

 
Energetska učinkovitost i uštede na energiji

Uzimajući u obzir visoke cijene energenata, sve veći broj kupaca stavlja fokus na učinkovitost pri odabiru i kupnji novih rješenja za grijanje, hlađenje, ventilaciju i klimatizaciju. Kao dodatni način uštede na energiji i snižavanja troškova, Human Detecting Sensor se automatski konvertira na način rada Energy-save kada nema nikoga u prostoriji. Uz to, kada detektira nagli porast ili pad temperature u prostoriji, značajka Window Open Detecting također omogućava uređajima da se prebace na ekonomični način rada i tako spriječe bespotrebno rasipanje energije. Primjerice, dobivši A+++ ocjenu, što je najviša ocjena koju europski energetski proizvod (ErP) može dobiti, novi uređaj DUALCOOL učinkovit je cijele godine, a to potvrđuje i njegov sezonski koeficijent energetske učinkovitosti pri hlađenja (SEER) od 9,5 i sezonski toplinski množitelj (SCOP) od 5,1.

 
 
Inverterska tehnologija

Kompresori na tipičnim klima-uređajima se isključuju i uključuju kako bi prilagodili temperaturu i tako troše velike količine energije. DUAL Inverter CompressorTM konstantno prilagođava brzinu kompresora kako bi održao željenu razinu temperature. Ta minimalna fluktuacija štedi na energiji i osigurava veću udobnost pri hlađenju. Klima-uređaji ARTCOOL i DUALCOOL zasigurno će impresionirati korisnike i s izrazito niskom razinom buke, zahvaljujući tvrtkinom 'in-house' kompresoru karakterističnom po niskoj razini vibracija i rješenjima zakrivljene elise ventilatora i BLDC motora koji uklanja nepotrebnu buku i omogućava gladak i neometan rad. 

"Naši sustavi za grijanje i hlađenje opremljeni su najnovijim tehnologijama, zbog čega su jedni od najtraženijih na tržištu. LG Dual Inverter Compressor™ nudi niz prednosti u odnosu na standardne kompresore što rezultira uređajem koji hladi brže, traje dulje i radi tiše. Osim toga, LG-eve napredne tehnologije koje rashlađuju ili griju te čiste zrak, pametna Wi-Fi povezivost te moderan dizajn novih klima-uređaja zadovoljavaju sve potrebe suvremenih korisnika. Uz standardno 10-godišnje jamstvo na kompresor i produljeno jamstvo na sam uređaj, korisnici će zasigurno uživati u blagodatima LG klima-uređaja dulje vrijeme," pojašnjava Vedran Piljić, specijalist za proizvode i rješenja za klimatizaciju u tvrtki LG Hrvatska.
 

 
Uređaji upravljivi s daljine

Klima-uređaji LG ARTCOOL i DUALCOOL kompatibilni su sa sustavima Google Assistant i Google Home a zahvaljujući ugrađenom modulu za Wi-Fi njima se jednostavno može upravljati pomoću LG-eve univerzalne aplikacije ThinQ prilagođene za uređaje na operativnim sustavima iOS i Android Članovi kućanstva pri tome mogu imati različite personalizirane opcije, odnosno pohraniti svoje odabire temperaturnih uvjeta, ili, primjerice brzine ventilatora. Na primjer, tipkom za funkciju LG Aktivne energetske regulacije korisnici lako mogu prilagoditi potrošnju električne energije za 80, 60 ili 40%. Aplikacija uključuje i funkciju Smart Diagnosis kojom se izravno na pametnom telefonu mogu provjeriti trenutačne postavke, instalacija ili eventualne odstupanja u radu uređaja.

 

Zadovoljstvo korisnika uz produljeno jamstvo

Neovisno o kojoj kategoriji proizvoda bila riječ, LG svoju poziciju gradi na kvaliteti svojih uređaja i zadovoljstvu korisnika. Zbog toga korisnicima klima-uređaja kupljenih u vremenu 24. siječnja - 31. prosinca prošle godine daruje promotivnih pet godina jamstva, što podrazumijeva besplatan  popravak i zamjenu dijelova sukladno uvjetima navedenim u jamstvenom listu. Tehničke specifikacije i detalji pojedinih klima-uređaja dostupni su u katalogu. Uvjeren u trajnost i pouzdanost svojih proizvoda, pored produljenog jamstva na klima-uređaje, LG trenutačno nudi i pet godina jamstva na dizalice topline.

TAGOVI