Pravo rješenje za krovne jedinice bez gubitaka energije!

Autor: B.L. Objavljeno: 16.05.2024. 🕜 16:00 Lokacija: Zagreb
  • Tiha krovna jedinica Atrea Duplex (izvornik: Atrea, svibanj 2024.)

• Atrea, sustavi klimatizacije, sustavi ventilacije
    Izvor: Atrea
  • Osnovni okvir krovne jedinice Atrea Duplex (izvornik: Atrea, svibanj 2024.)

• Atrea, sustavi klimatizacije, sustavi ventilacije
    Izvor: Atrea
  • Logo Atree.
    Izvor:

Uz sve više troškove izgradnje, premještanje termotehničke opreme na krov čini se odličnim rješenjem za mnoge zgrade kako bi se uštedjelo na raspoloživom tehničkom prostoru u samoj zgradi. Krovne jedinice Atrea u takvim su slučajevima nezamjenjive.

Ugradnja standardnih modularnih jedinica sustava ventilacije i klimatizacije često je vrlo zahtjevna kada se radi o vremenu i stručnosti izvođača radova, a njihov smještaj i priključivanje na kanalni razvod sustava mogu biti arhitektonski nametljivi. Za takve slučajeve Atrea nudi zanimljivo rješenje koje zbog kompaktnih dimenzija i vrlo ravnog dizajna nije omiljeno samo arhitektima, već ga zahvaljujući izvedbi 'Plug 'n' Play' i velikoj prilagodivosti sve više cijene projektanti i izvođači termotehničkih instalacija.


Plug ´n´ Play

Atrea nudi ukupno više od 30 veličina krovnih jedinica u četiri različite linije proizvoda s tri različite vrste izmjenjivača topline. Sve su od samog početka razvijene tako da budu namijenjene za vanjsku ugradnju i ne radi se o tek prilagođenim unutarnjim jedinicama. U svim veličinama, uključujući najveće jedinice koje se isporučuju u dijelovima (tzv. polukompaktne jedinice), dolaze u načinu rada 'Plug 'n' Play' koji značajno skraćuje vrijeme koje je potrebno za instalaciju. Naravno, opseg isporuke uključuje i ušice koje olakšavaju podizanje jedinica dizalicom.


Superravni dizajn

Vlastito konstruiranje i izrada pločastih izmjenjivača topline preduvjeti su za dobivanje jedinstvenih kompaktnih i ravnih dimenzija. Krovne jedinice s protustrujnom (Duplex Multi-N ili MultiEco-N) i križnom jezgrom za povrat topline (Duplex Basic-N) proizvode se kao monoblok kompaktne jedinice do protoka zraka 8000, odnosno 10 000 m3/h i postavljaju se u ravnom položaju, dok primjerice, jedinica od 5000 m3/h ima visinu od svega 1 m!

Kao što je uobičajeno za sve Atreine komercijalne jedinice, krovne jedinice imaju velik stupanj prilagodbe: tu su deseci različitih konfiguracija cijevi, širok izbor različitih spiralnih izmjenjivača za grijanje i hlađenje, prigušnice za miješališta i zatvarače, fleksibilne prirubnice i još mnogo toga. Odabir prave jedinice bio bi gotovo nemoguć bez sofisticiranog softvera za odabir (može se preuzeti besplatno).

Vizualizacija osnovnog okvira krovne jedinice Atrea

 

Osnovni okvir

Inovativna izvedba osnovnog okvira predstavlja uistinu jedinstveno i najučinkovitije rješenje u smislu gubitaka topline kada se radi o ugradnji i spajanju krovnih jedinica. Gotova instalacija također je vrlo uredna i gotovo ne narušava vanjski izgled zgrade. Kanali za dovod i odvod zraka od jedinice usmjereni su ravno prema dolje i izravno u zgradu, a jedinica za pripremu zraka zatim se postavlja na osnovni okvir sendvičaste konstrukcije i izolira, baš kao i kućište jedinice.


Duplex Silent

Život u skupom stanu na najvišem katu s velikom terasom san je mnogih. No, što s bučnom klima-komorom u njegovoj blizini? Atrea ima rješenje i za to. Naime, to su patentom zaštićene ventilacijske jedinice s povratom topline Duplex Silent. Radi se o jedinicama koje imaju prigušivače buke koji su integrirani izravno u kućište jedinice i izolatore vibracija kako bi se ostvario najtiši mogući rad. Uz centralni sustav ventilacije predstavljaju savršeno rješenje za stambene ili poslovne zgrade.

Vizualizacija tihe krovne jedinice Atrea Duplex Silent

TAGOVI