Pronađeno je rješenje za male kupaonice

Autor: B.L. Objavljeno: 07.03.2024. 🕜 14:04 Lokacija: Zagreb
  • Kupaonica s opremom TECE (izvornik: TECE, ožujak 2024.)

• TECE, kupaonice, kupaonička oprema, sanitarne instalacije
    Izvor: TECE

Mali ugradbeni vodokotlić sa širinom svega 32 cm novost u programu poznatog njemačkog proizvođača kupaoničke i instalacijske opreme TECE

Što učiniti kada u kupaonici ili zahodskoj prostoriji nema dovoljno mjesta za ugradbeni vodokotlić širine 50 cm? Nema problema jer odnedavno su se na hrvatskom tržištu pojavili i modeli koji su značajno uži.

Ako u svojem projektu imate malu ili problematičnu kupaoničku ili zahodsku prostoriju koja zbog svojih dimenzija ne dopušta ugradnju standardnog ugradbenog vodokotlića, obradovat će vas informacija da je poznati njemački proizvođač TECE u prodaju pustio model koji ima širinu svega 32 cm.

 

Više prednosti

Nekoliko primjera mogućnosti ugradnje uskog vodokotlića

Radi se o vodokotliću TECEbase 320mm koji se razlikuje od konkurencije jer nema standardnu širinu od 50 cm, već ima dubinu 13,5 cm, visinu 112 cm i širinu 32 cm, što je idealno za uske prostore.

Taj model vodokotlića namijenjen je za ugradnju u sanitarne prostore u kojima nema mnogo mjesta. Primjerice, ako je okomita cijev jako blizu ili ako vodokotlić treba smjestiti u kut prostorije.

S takvim se rješenjem izbjegava  problem kada je na raspolaganju manje prostora za postojeću instalaciju (za tzv. vertikale), a najveća prednost u primjeni je kada ugradbeni vodokotlić treba postaviti u kut prostorije pod 45 °. Tu dolazi do izražaja njegov puni potencijal jer je spremnik za vodu skošen.

 

Veliki volumen vode

Volumen vode (kapacitet) vodokotlića je 7 l, uz mogućnost namještanja ispiranja na 6, 4,5 ili 4 l za veliko, odnosno na 3 ili 2 l za malo ispiranje. Uz sve to, valja naglasiti kako je taj vodokotlić, baš kao i svi drugi, uskladiv s bilo kojom aktivacijskom tipkom TECE, pri čemu se za osnovni model preporučuju tipke TECEnow ili TECEloop.


Povoljnija cijena

Shema vodokotlića

Kako se može doznati od tvrtke TECE, cijena takvog vodokotlića na tržištu je čak nešto povoljnija od cijene standardnih.

Konačno, nakon ugradnje vodokotlić se standardno oblaže vlagootpornom gipskartonskom pločom (tzv. knaufom) i zatim se ona oblaže keramičkim pločicama ili drugim završnim materijalom, kao i kod svih drugih vodokotlića.

TAGOVI