Kako sam ugraditi sunčanu elektranu

Autor: N.D. Objavljeno: 03.03.2022. 🕜 08:22 Lokacija: Zagreb

Doznajte sve - od tehnike, do obračuna električne energije i energetskih zadruga

Nova serija besplatnih predavanja Zelene energetske zadruge donosi pomoć u donošenju odluke o ulaganju u kućnu solarnu elektranu. Zelena energetska zadruga, voditelj servisa za podršku građanima u procesu realizacije solarnih elektrana za kućanstva Nasuncanojstrani.hr, poziva sve građane zainteresirane za ugradnju kućne solarne elektrane na sudjelovanje u seriji informativnih predavanja ‘Solarna energija za kućanstva’

Besplatna informativna predavanja održat će se putem online platforme ZOOM, a prvo predavanje ‘Solarne elektrane i primjena u kućanstvu’ održat će se u srijedu, 9. ožujka, od 15:00 do 15:45 sati. Serija predavanja ‘Solarna energija za kućanstva’ zainteresiranim će građanima dati cjelovitu sliku procesa realizacije i korištenja kućne solarne elektrane te im tako pomoći donijeti odluku o ulaganju, i to ulaganju koje će im se dugoročno isplatiti. 

Osnove i procedure

Osim upoznavanja s osnovama solarnih tehnologija, građani će kroz predavanja imati priliku detaljno upoznati administrativni proces do ugradnje, pravilno dimenzioniranje solarne elektrane, način obračuna proizvodnje i potrošnje energije iz solarne elektrane, ključne dionike u procesu realizacije, dostupne prilike za sufinanciranje i druge ključne sadržaje. Zadruga će seriju predavanja održati u suradnji s partnerskim izvođačima (instalaterima) sunčanih elektrana. 

Motivacija za organizaciju ovih predavanja proizlazi iz direktnog rada Zelene energetske zadruge s građanima kroz servis Na sunčanoj strani, kroz koji je manjak podrške građanima u donošenju odluke o ugradnji vlastite solarne elektrane prepoznat kao jedna od glavnih prepreka većem korištenju solarne energije u hrvatskim kućanstvima. Zelena energetska zadruga poziva sve zainteresirane i na učlanjenje u Facebook grupu Solarni klub u kojoj, uz građane zainteresirane za ulaganje, okuplja i postojeće vlasnike te izvođače solarnih elektrana. Solarni klub je u nešto više od godine dana okupio gotovo 10,000 građana iz cijele Hrvatske koji na dnevnoj bazi razmjenjuju znanja i vlastita iskustva u području solarne energije.

TAGOVI