Njemački proizvođač automobila planira graditi vjetroelektranu

Autor: B.O. Objavljeno: 21.09.2022. 🕜 10:48 Lokacija: Papenburg (Njemačka)

Mercedes-Benz aktivno pridonosi energetskoj tranziciji

Njemački proizvođač automobila Mercedes-Benz planira graditi vjetroelektranu na svojoj testnoj stazi u Papenburgu, u sjevernoj Njemačkoj, čija snaga prelazi 100 MW. Ta bi vjetroelektrana pokrivala više od 15 posto godišnjih potreba za električnom energijom skupine Mercedes-Benz u Njemačkoj. 

Kao dio svojih nastojanja da do sredine ovog desetljeća izgradi vjetroelektrane čija se snaga mjeri u dvoznamenkastim brojevima, Mercedes-Benz također planira dugoročni ugovor o otkupu električne energije s partnerom. 

K tomu, valja istaknuti kako taj proizvođač ispituje mogućnost postavljanja velikih fotonaponskih sustava na poligonu u Papenburgu.

 

Strategija održivosti 

Projektni planovi i procjena utjecaja na okoliš bit će provedeni u bliskoj suradnji s lokalnim vlastima i dionicima, priopćio je Mercedes-Benz

Lokacija od približno 800 hektara dio je istraživačkih i razvojnih aktivnosti tvrtke od 1998. godine. Tim projektom, Mercedes-Benz srednjoročno želi proširiti svoj portfelj zelene električne energije i istovremeno aktivno podupirati razvoj kopnenih vjetroelektrana u Njemačkoj. 

"Ciljano širenje obnovljivih izvora na vlastitim lokacijama dio je naše strategije održivosti. Realizacijom planiranog projekta vjetroelektrane u Papenburgu činimo važan korak u tom smjeru. Aktivno pridonosimo energetskoj tranziciji i širenju kopnene vjetroenergije u Njemačkoj. Postavljanjem velikih fotonaponskih sustava na krovove naših postrojenja, postupno smanjujemo naše vanjske potrebe za energijom", izjavio je Jörg Burzer, član Upravnog odbora Mercedes-Benza.

TAGOVI