Sunčana elektrana uskoro na rovinjskoj školi

Autor: B. O. Objavljeno: 01.03.2024. 🕜 14:09 Lokacija: Rovinj
  • Pogled na Rovinj (foto: BL, siječanj 2020.)

• Rovinj, Istra, Istarska županija, turizam
    Izvor: B.L.

Upravo se postavlja sunčana elektrana na krovu OŠ Jurja Dobrile u Rovinju

Na krovu Osnovne škole Jurja Dobrile u Rovinju ovaj tjedan počelo je postavljanje sunčane elektrane snage 54 kW. Podsjećamo, taj je istarski grad početkom veljače potpisao s Valaltom i OŠ Jurja Dobrile sporazum kojim ta rovinjska turistička tvrtka donira školi sunčanu elektranu.

Ukupna procijenjena vrijednost donacije je 71.035,50 eura te uključuje dobavu, ugradnju i ostale potrebne radove za dovođenje sunčane elektrane u funkciju.

"Ovim se projektom Grad Rovinj sve više uključuje u strategiju korištenja alternativnih izvora energije s konačnim ciljem da ubuduće svi javni objekti postanu neovisni po pitanju potrošnje energije za njihovo funkcioniranje i korištenje", objavljeno je na stranicama Grada Rovinja

"Izuzetno nam je drago što je Valalta prepoznala važnost tog projekta te se uključila u njegovu realizaciju, na što smo im iznimno zahvalni. Ovo je još jedan u nizu svijetlih primjera suradnje javnog i privatnog sektora u našem gradu te mislim kako upravo ovakvo zajedništvo daje dodatan vjetar u leđa razvoju našega grada i ostvarivanju projekata za opće dobro", izjavio je tom prilikom rovinjski gradonačelnik Marko Paliaga.

TAGOVI