Sunčana elektrana za splitsku školu

Autor: B. O. Objavljeno: 14.11.2023. 🕜 10:28 Lokacija: Split
  • Pročelje Dioklecijanove palače i zvonik katedrale sv. Duje u Splitu (foto: BL, kolovoz 2021.)

Split, baština, Dalmacija, Splitsko-dalmatinska županija
    Izvor: B.L.

OŠ Split 3 izgrađena je 1977. te pripada skupini starih zgrada s izrazito slabim pokazateljima energetske učinkovitosti

Na temelju pozitivne Odluke o financiranju, projekt energetske obnove Osnovne škole Split 3 ostvario je pravo na dodjelu bespovratnih sredstava u sklopu Javnog poziva za energetsku obnovu zgrada javnog sektora objavljenog iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) 2021. - 2026. Vrijednost projekta je oko 2,3 milijuna eura, dok su bespovratna sredstva odobrena u iznosu od gotovo 1,8 milijuna eura.

OŠ Split 3 izgrađena je 1977. godine te pripada skupini starih zgrada s izrazito slabim pokazateljima energetske učinkovitosti. 

"Energetskom obnovom škole postići će se značajne uštede u energiji, uključujući smanjenje godišnje potrebne toplinske energije za grijanje za čak 80,9 posto, dok bi zgrada nakon obnove iz energetskog razreda C prešla u A+", izvijestio je Grad Split.

Dubinska energetska obnova sukladno izrađenom projektu obuhvaća obnovu ovojnice zgrade, zamjenu stolarije te unutarnje rasvjete, ugradnju novih tehničkih sustava te sunčane elektrane za proizvodnju električne energije.

Projektnu prijavu izradila je i podnijela Razvojna agencija Split - RaST u suradnji sa Službom za razvoj Grada Splita. Projektno-tehničku dokumentaciju za energetsku obnovu OŠ Split 3, koja je bila uvjet prijave, izradila je tvrtka N.E.K.

TAGOVI