Prvi fotonaponski portfelj njemačkog energetskog diva u Mađarskoj

Autor: B. O. Objavljeno: 14.11.2023. 🕜 11:57 Lokacija: Düsseldorf (Njemačka)
  • Logo Unipera na ulazu u sjedište tvrtke u Düsseldorfu u Njemačkoj (izvornik: nitpicker / Shutterstock, 2023.)

• Uniper, logo
    Izvor: nitpicker / Shutterstock

Spajanje na elektroenergetsku mrežu i početak proizvodnje električne energije očekuje se 2026. odnosno 2027. godine

Uniper, njemačka energetska kompanija sa sjedištem u Düsseldorfu, s lokalnim partnerom, mađarskom tvrtkom Callis Zrt razvija šest fotonaponskih sustava snage 280 MW. Riječ je o projektima koji su već spremni za gradnju, tj. za njih su osigurane sve potrebne dozvole. Spajanje na elektroenergetsku mrežu i početak proizvodnje električne energije očekuje se 2026. odnosno 2027. godine, izvijestio je Uniper

"Ponosni smo što smo dio mađarske tranzicije na obnovljive izvore. U Uniperu vjerujemo u snagu čiste energije za stvaranje boljeg, ekološki odgovornijeg svijeta. Uzbuđeni smo što ćemo raditi ruku pod ruku s lokalnim zajednicama i partnerima kako bismo oživjeli tu viziju", izjavio je Jörg Lennertz, glavni izvršni direktor Uniper Renewablesa. 

Uniper je 1. kolovoza najavio novu strategiju te namjerava podržati energetsku transformaciju prilagodljivom i uravnoteženom proizvodnjom energije. 

Njemački energetski div u tu svrhu transformira vlastite elektrane te ulaže u uravnotežena i sigurna postrojenja za proizvodnju električne energije. Točnije, u energetsku transformaciju i rast poslovanja namjerava uložiti više od osam milijardi eura od 2023. do 2030. godine. To uključuje ulaganja u sunčane elektrane i vjetroelektrane, gdje želi ostvariti značajan rast.

TAGOVI