Ugovor za HE Kruševo

Autor: B.O. Objavljeno: 17.11.2022. 🕜 10:18 Lokacija: Podgorica (Crna Gora)

Izrada studije hidroenergetskog potencijala rijeke Pive

Predstavnici Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i konzorcija kojeg čine Institut za vodoprivredu Jaroslav Černi iz Beograda, Gruner Stucky (Renens, Švajcarska) i Gruner Balkans (Beograd, Srbija) potpisali su u studenom ugovor o Hidroelektrani (HE) Kruševo. 

Zahvaljujući tom ugovoru, kojeg su u Podgorici potpisali izvršni direktor EPCG-a Nikola Rovčanin i generalni direktor Instituta za vodoprivredu Jaroslav Černi Dejan Divac, konzorcij će izraditi studiju iskorištavanja hidroenergetskog potencijala rijeke Pive nizvodno od HE Piva (HE Kruševo), kao i softver za podršku o izboru najbolje inačice. 

Nikola Rovčanin je istaknuo kako je HE Kruševo izrazito bitan projekat za EPCG-u u pogledu širenja proizvodnog portfelja te u smislu nastavka ulaganja u obnovljive izvore. "Iznimno se radujemo suradnji s renomiranim partnerima, čije sudjelovanje predstavlja jamstvo kvalitete, a za nas je ovo prilično bitan iskorak u kontekstu nastavka velikog ulagačkog ciklusa, ponajprije što je cijela priča usmjerena k obnovljivim izvorima, čime se stvaraju preduvjeti za uspješnu provedbu energetske tranzicije", rekao je.

 

Vrijednost posla 

Dejan Divac je pak izjavio kako dugogodišnja suradnja dviju strana ulijeva povjerenje, naglašavajući da je siguran u to da će i ovaj projekt biti uspješno izveden. 

"Nedavno smo obilježili 75 godina rada, što je, vjerujemo, pokazatelj ozbiljne tradicije, a naše dugogodišnje partnerstvo s EPCG-om jamstvo je uspjeha i u pogledu ostvarenja ovog projekta", naglasio je. 

Vrijednost ugovorenog posla je 219 tisuća eura bez PDV-a, javlja EPCG.

TAGOVI