Hrvatski inovativni proizvod na međunarodnoj sceni

Autor: B. O. Objavljeno: 12.06.2024. 🕜 14:43 Lokacija: Osijek
  • Punjač za električna vozila SparkShare (izvornik: SparkShare, lipanj 2024.)

• Spark Share, punionice električnih vozila, punjači za električna vozila, elektromobilnost
    Izvor: SparkShare

SparkShare rješava probleme nedostatka i/ili neispravnosti infrastrukture za punjenje električnih vozila i visokih cijena, omogućavajući korisnicima samostalno postavljanje punjača te prodaju energije

Tvrtka SparkShare jedan je od tri izlagača iz Hrvatske na međunarodnom sajmu 'Power2Drive Europe' koji se održava u Münchenu od 19. do 21. lipnja, a koji je dio događaja 'The Smarter E Europe'. Sajam okuplja stručnjake i inovacije iz elektroenergetske djelatnosti, toplinske energije i prometa, s naglaskom na elektromobilnost i punionice električnih vozila

SparkShare će u Njemačkoj predstaviti punjač koji simbolizira promjenu, transformirajući način kako se percipira električna energija i punjenje vozila. 

Svojom inovativnom mrežom, SparkShare omogućava zajednici da dijeli svoje resurse, pružajući korisnicima pristup punjačima po povoljnim cijenama kućne električne energije. Ta jednostavna ideja postavlja temelje za budućnost elektromobilnosti, uklanjajući visoke troškove punjenja i potičući održivu potrošnju energije.

 

Nedostatak infrastrukture

Za vlasnike obnovljivih izvora poput sunčanih elektrana i vjetroelektrana, SparkShare otvara nova vrata neovisnosti, omogućujući im prodaju viška energije po vlastitim cijenama i uvjetima. To nije samo korak naprijed u ekonomskoj isplativosti, već i podrška za decentralizaciju energetskog sustava i osnaživanje lokalnih zajednica, priopćeno je iz SparkShare-a.

Koristi tog rješenja ne zaustavljaju se samo na pojedinačnoj razini. Naime, poslovni subjekti kao što su hoteli, apartmani, restorani i kampovi mogu iskoristiti prednosti tog inovativnog koncepta kako bi povećali svoju konkurentnost i pružili dodatnu vrijednost svojim gostima. 

"S obzirom na sve veći broj električnih vozila diljem svijeta, infrastrukturni nedostatak postaje izazov koji treba hitno riješiti. SparkShare se pojavljuje kao rješenje za ovaj problem, pružajući praktično rješenje za javna parkirališta, garaže i stambene zgrade. Prisutnost na sajmu nije samo prilika za promociju proizvoda, već i poziv svim zainteresiranim stranama da se pridruže zajednici usmjerenoj prema održivoj budućnosti", stoji, među ostalim, u priopćenju. 

TAGOVI