Električni 'Fulir' za građane i turiste

Autor: B. O. Objavljeno: 11.06.2024. 🕜 08:53 Lokacija: Zagreb
  • Krov crkve sv. Marka u Zagrebu s 'crvenim' grbom Zagreba (foto: Tonka, 2011.)

• Zagreb, grbovi, crkve, baština
    Izvor: Antonia Hohnjec

Ekološki prihvatljiv i besplatni javni prijevoz u središtu Zagreba

 Grad Zagreb pokreće pilot-uslugu besplatnog javnog prijevoza u pješačkoj zoni središta grada. Prijevoz malim električnim vozilima 'Fulir' bit će dostupan od subote, 15. lipnja, omogućujući građanima i turistima ekološki prihvatljiv način kretanja.

"Fulir je više od usluge prijevoza. To je korak prema održivijem, pristupačnijem i srdačnijem Zagrebu koji će mnogima olakšati svakodnevicu i poboljšati kvalitetu života u centru", rekao je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, objasnivši da je usluga ponajprije namijenjena starijim osobama, teže pokretnim i osobama s invaliditetom, ali će biti dostupna i ostalim građanima i turistima.

Mali električni automobili kapaciteta pet putnika plus vozač bit će dostupni od 8 do 20 sati, vikendom i praznicima sve do kraja listopada. 

Usluga je besplatna i može se naručiti na brojeve telefona 091/1111-425 i 091/1111-426. Vozači će sami odgovarati na pozive i dogovarati lokacije i rute, objavljeno je na stranicama Grada Zagreba.

Naziv 'Fulir' izabran je u čast nezaboravnog lika iz najzagrebačkijeg filma 'Tko pjeva zlo ne misli', a koncept je inspiriran uspješnim modelom 'Kavalira' u Ljubljani. 

Uslugu prijevoza će pružati Zagrebački električni tramvaj (ZET).

TAGOVI