Punionice električnih automobila uz trgovačke centre

Autor: B. O. Objavljeno: 05.06.2024. 🕜 10:38 Lokacija: Zagreb
  • Ilustracija električnih vozila, elektromobilnosti, električnih auta (FOTO: Michael Marais from Stock, 2023.)

• električna vozila, elektromobilnost, električni auti
    Izvor: Michael Marais

Na svih 48 lokacija Kaufland svojim kupcima nudi mogućnost punjenja električnih vozila

Posljedice klimatskih promjena sve su više vidljive i zahtijevaju preuzimanje odgovornosti i konkretne mjere kako bi se spriječile razne prirodne katastrofe.

Trgovački lanac koji ovu temu shvaća vrlo ozbiljno zasigurno je Kaufland. Osim što izbjegava i smanjuje emisije stakleničkih plinova gdje god je moguće, već i prilikom izgradnje novih trgovina koristi energetski učinkovite tehnologije poput LED rasvjete unutar objekata i na parkiralištima čime se godišnje uštedi oko 90 tisuća kW h električne energije po poslovnici. 

Sada je pak otišao korak dalje kako bi podržao temu održivog prometa - nakon izgradnje prvih punionica električnih vozila 2018. godine na parkiralištu trgovina Kauflanda u Umagu, Zadru i Šibeniku, taj je broj porastao na 17 do siječnja 2024., a nakon toga je izgrađena još 31 punionica. 

Kaufland tako trenutačno nudi mogućnost punjenja električnih vozila na 48 lokacija diljem Hrvatske. Konkretno, radi se o punionicama Terra 53 CJG sa snagom od 50 kW na tri lokacije, Terra 54 CJG iste snage na osam lokacija, Terra 65L sa snagom od 60 kW na šest lokacija i Terra 124 CCT sa snagom od čak 120 kW na 31 lokaciji. 

Kaufland je još 2021. godine u potpunosti prešao na zelenu energiju, a 2020. je bio prvi trgovački lanac koji je ukinuo jednokratne plastične vrećice na blagajnama, priopćeno je iz tvrtke Abeceda komunikacije. 

TAGOVI