Još jedan model električnog vozila njemačkog proizvođača

Autor: B. O. Objavljeno: 22.08.2023. 🕜 08:20 Lokacija: Hamburg (Njemačka)
  • Volkswagenov logo (izvornik: Simon from Pixabay, 2023.)

• Volkswagen, logo
    Izvor: Simon / Pixabay

Limuzina ID.7, koja je napravljena po uzoru na VW Passat, ima domet do 700 kilometara

Njemački proizvođač automobila Volkswagen pokrenuo je serijsku proizvodnju novog električnog vozila ID.7 u tvornici u Emdenu. 

"Današnji početak proizvodnje ID.7 važna je prekretnica za našu transformaciju", rekao je voditelj marke VW Thomas Schäfer na obilježavanju početka proizvodnje tog modela u ponedjeljak. "S ID.7 dostižemo sljedeću razinu u elektromobilnosti. Već 2026. imat ćemo najširi portfelj u industriji“, dodao je, izvijestila je njemačka novinska agencija DPA.  

Limuzina ID.7, koja je napravljena po uzoru na VW Passat i ima domet do 700 kilometara, predstavljena je u travnju s planovima da krene u prodaju do kraja godine.

 

Prenamjena tvornice

Prema VW-u, ID.7 pokriva segment proizvoda više srednje klase u novoj liniji potpuno električnih vozila, koja već uključuje kompaktni automobil ID.3 i mali SUV ID.4.

Proizvodnja ID.4 pokrenuta je u tvornici u Emdenu u prošloj godini. 

VW navodi kako je tvrtka od 2020. godine uložila više od milijardu eura (1,1 milijardu dolara) u prenamjenu tvornice za proizvodnju električnih vozila. Namjera tog njemačkog proizvođača je da tvornica u Emdenu bude glavni proizvodni pogon za ID.7, koji će se također proizvoditi u Kini. Volkswagen trenutno u toj tvornici u sjeveroistočnoj Njemačkoj proizvodi oko 800 automobila dnevno, od čega je oko 300 električnih. VW tamo zapošljava oko osam tisuća ljudi.

Prema radničkom vijeću tvornice, trenutno se proizvodi samo desetak ID.7 vozila dnevno. Do početka 2024. Volkswagen planira proizvoditi između 200 i 300 vozila ID.7 dnevno.

TAGOVI