Gradit će se LNG terminal u Albaniji

Autor: N.D. Objavljeno: 16.03.2021. 🕜 09:43 Lokacija: Tirana (Albanija)

Staro savezništvo SAD-a i Albanije rezultirat će pokretanjem LNG ekonomije

Američka tvrtka LNG Excelerate Energy i američka multinacionalka ExxonMobil potpisali su Memorandum o razumijevanju s albanskim Ministarstvom infrastrukture i energetike radi provođenja studije izvodljivosti za potencijalni razvoj projekta ukapljenog prirodnog plina (LNG) u luci Vlora u južnom dijelu zemlje. 

 U skladu s Memorandumom o razumijevanju, Excelerate će provesti studiju kako bi istražio potencijal rješenja integriranog LNG-a za napajanje koje uključuje razvoj terminala za uvoz LNG-a, retrofit i / ili proširenje postojeće termoelektrane Vlora i uspostavljanje male distribucije LNG-a u Albaniju i okolnu regiju Balkanska regija. 

ExxonMobil bit će zadužen za identificiranje prilika za podršku opskrbi LNG-om u Albaniju i uvoz LNG-a, kao projekt od nacionalnog strateškog značaja. Očekuje se da će se izvješće o izvodljivosti dostaviti u trećem tromjesečju 2021., dok bi ciljano pokretanje projekta uvoza LNG-a moglo biti već 2023. godine, objavilo je albanskom ministarstvo na svom Twitteru.

TAGOVI