MET zanimaju ulaganja u Srbiju

Autor: B.O. Objavljeno: 04.03.2021. 🕜 10:00 Lokacija: Beograd (Srbija)

Srbija je, osim suradnje u plinskoj djelatnosti, otvorena i za projekte obnovljivih izvora

Energetska suradnja, posebice na području elektrana na plin i interkonekcija te obnovljivih izvora bile su teme ovotjednog razgovora potpredsjednice vlade Srbije i ministrice rudarstva i energetike Zorane Mihajlović s predsjednikom kompanije MET Benjaminom Lakatosem

Na sastanku se, javlja vlada Srbije, razgovaralo o trenutačnim projektima, kao što je vjetroelektrana Plandište, ali i o mogućnostima daljnje suradnje. 

Mihajlović je istaknula kako je Ministarstvo rudarstva i energetike pripremilo četiri važna zakona u ovoj djelatnosti kako bi se stvorilo povoljno poslovno okruženje i poticala nova ulaganja.

 

Plinske veze 

Također, napomenula je kako će uskoro biti raspisan natječaj za izvođača radova na interkonekciji između Srbije i Bugarske, uz napomenu da se razmatra i gradnja plinskih veza s Hrvatskom i Rumunjskom, kao i novih termoelektrana na plin u Srbiji. 

Otvoreni smo za suradnju i na području obnovljivih izvora, sunčanih elektrana i biomase, rekla je. 

Lakatos je pak naveo kako su počeli pregovori za još jedan projekt, uz završenu elektranu na bioplin Pepo, dodavši kako su elektrane na plin dio poslovne strategije MET-a koji je usmjeren prema daljnjim ulaganjima u Srbiju.

TAGOVI