Zatraženo je izviješće o dimnjačarstvu u Zagrebu

Autor: B.L. Objavljeno: 03.03.2021. 🕜 11:16 Lokacija: Zagreb

O petogodišnjem izvješću DOZ-a raspravljat će se 16. ožujka u Gradskoj skupštini

U dnevni red 40. sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba koja je predviđena za 16. ožujka ove godine uvršten je Prijedlog zaključka o podnošenju poslovnog izvještaja Dimnjačarske obrtničke zadruge o obavljanju dimnjačarskih poslova i izvješća Grada Zagreba o nadzoru nad obavljenim dimnjačarskim poslovima. Predlagatelj je Klub nezavisnih zastupnika u zagrebačkoj skupštini, odnosno njegov predsjednik Renato Petek. 

Pri tome se Gradskoj skupštini predlaže da Prijedlog razmotri i donese Zaključak po hitnom postupku. Razlog za hitnost postupka je činjenica da su gradski zastupnici za obvezu podnošenja petogodišnjeg izvješća zagrebačkog dimnjačarskog koncesionara, Dimnjačarske obrtničke zadruge, saznali tek nakon što su prošli rokovi za podnošenje prijedloga točaka za dnevni red 39. sjednice Gradske skupštine. Istodobno, zatražena izvješća su od velikog značenja i interesa građana Zagreba zbog problema s dimnjacima koji su nastali kao posljedice potresa.

Na osnovi Ugovora o obavljanju dimnjačarskih poslova iz 2016. godine, Grad Zagreb je DOZ-u povjerio dimnjačarske poslove na rok od 15 godina. U čl. 11. Ugovora stoji da je DOZ Gradskoj skupštini dužan podnijeti poslovno izvješće o obavljanju dimnjačarskih poslova svakih pet godina. Uz to, u čl. 7. i 8. Ugovora navode se prava i obveze Grada Zagreba prema kojima je Grad zadužen za provedbu nadzora nad tim poslovima u Zagrebu i ima obvezu vođenja evidencije o izdanim koncesijama i evidencije o radu ovlaštenog dimnjačara.

TAGOVI