HEP Plin preuzeo i Pakrac plin

Autor: B.L. Objavljeno: 12.04.2022. 🕜 10:00 Lokacija: Pakrac

Nastavljaju se preuzimanja i spajanja na domaćem plinskom tržištu

Dva dana prije nego što je održan 21. plinarski forum, na kojem je to usputno spomenuto, došlo je do još jednog preuzimanja i spajanja na hrvatskom plinskom tržištu. Naime, 29. ožujka ove godine Gradsko vijeće Pakraca donijelo je odluku o prodaji 100%-tnog udjela u pakračkom operatoru plinskog distribucijskog sustava, tvrtki Pakrac-plin

Za najboljeg ponuditelja pri tome je odrabrana tvrtka HEP Plin, koja tako nastavlja niz okrupnjavanja hrvatskih distributera plina (Plin Vtc, Prvo plinarsko društvo - distribucija plina, Darkom - distribucija plina, Gradska plinara Krapina). Za spomenuti vlasnički udio u Pakrac-plinu HEP Plin je ponudio 3 mil. kuna, uz preuzimanje obveze zadržavanja poslovanja na području gradova Pakraca i Lipika, ispunjavanja dugoročnih planova i zadržavanja zaposlenika najmanje narednih pet godina. 

Kako je pojasnio Josip Bišćanin, direktor pakračke komunalne tvrtke Komunalac, koja je do sada bila vlasnik Pakrac-plina, time se za potrošače ništa ne mijenja. Tako će umjesto Pakrac-plina distribuciju plina, tj. isporuku plina potrošačima, održavanje i pogon plinskog distribucijskog sustava preuzeti HEP plin koji će ujedno postati i vlasnik plinske mreže. Očekuje se da bi transakcija trebala biti završena do kraja travnja, a budući pakrački pogon HEP Plina (naime, sve do sada preuzete samostalne tvrtke nakon nekoliko mjeseci postale su njegovi pogoni) ostat će podstanar u objektu Komunalca na Gavrinici, najavio je Grad Pakrac. 


TAGOVI