HERA pokrenula prekršajni postupak protiv GPZ Opskrbe

Autor: N.D. Objavljeno: 23.03.2022. 🕜 08:46 Lokacija: Zagreb

GPZ Opskrba nije na vrijeme nabavila potrebne količine plina što je dovelo do poslovne štete

HERA je na svojoj sjednici 16. travnja izvijestila da je nakon provedenog nadzora pokrenula prekršajni postupak protiv Gradske plinare Zagreb Opskrba i odgovorne osobe. Naime, utvrđeno je da postupanje energetskog subjekta, u vezi s izmjenom uvjeta ugovora o opskrbi plinom kupaca koji nisu kućanstvo, i to izmjene cijene plina, nije bilo provedeno u skladu s člankom 6. Općih uvjeta opskrbe plinom. 

"Na temelju činjeničnog stanja utvrđenog Odlukom o provedenom nadzoru od 16. ožujka 2022., bit će pokrenut prekršajni postupak protiv energetskog subjekta GRADSKA PLINARA ZAGREB-OPSKRBA d.o.o.za opskrbu plinom, i protiv odgovorne osobe u energetskom subjektu", objavila je HERA. 

Naime, javnost još nije dobila precizno službeno objašnjenje Grada Zagreba što se dogodilo u toj tvrtci koja se sada nalazi pred privatizacijom. Uprava GPZ Opskrbe nije na vrijeme osigurala dovoljne količine plina po nižim cijenama pa su bili prisiljeni kupovati plin po bitno većoj cijeni od one koju su ugovorili s poduzetništvom. Zbog toga su najavili poskupljenje plina poduzetništvu i vezanje cijene za burzovnu, pa i onima s kojima imaju fiksne ugovore o cijeni, što znači da GPZ Opskrba nije ispoštovala ugovoreno. Takvim poslovanjem prouzročena je značajna financijska šteta kupcima, ali i samoj tvrtki. Grad Zagreb smijenio je jesenas direktora GPZ Opskrbe Igora Piriju i postavio novog čelnika Plinare. 

Na istoj sjednici HERA-ina Upravnog vijeća Moslavina Plin i Plin-projekt na vlastiti su zahtjev predali dozvolu za opskrbu plinom, koja im je od sada uskraćena. 
plinarski forum

TAGOVI