Nepromijenjena cijena plina neće ugroziti poslovanje HEP-a

Autor: A.H. Objavljeno: 01.03.2017. 🕜 09:24 Lokacija: Zagreb

Ministar financija smatra da zadržavanje cijene plina za građane na istoj razini neće ugroziti poslovanje HEP-a

Zadržavanje cijene plina za građane na dosadašnjoj razini neće ugroziti poslovanje HEP-a, niti je Vlada odluku o tome donijela iz politikantskih razloga, jer je tek na početku mandata, izjavio je ministar financija Zdravko Marić u emisiji Hrvatskog radija "U mreži prvog.
"Neće se ugroziti poslovanje HEP-a. Premalo je vremena da elaboriram sve ono što smo prolazili posljednjih dana, ali to je jedan od pokazatelja da kad prionete poslu kako treba, kada pogledate sve karike u lancu koje zapravo participiraju u konačnoj cijeni plina, zapravo otkrijete da je moguće doći do ovakvog rezultata. Naravno, ako se razumno upravlja tim sustavom. Nema tu nikakvog politikanstva i kupovine vremena", rekao je ministar  u emisiji Hrvatskoj radija.
Na pitanje novinara što će biti sa cijenom plina 2018. godine, ministar je rekao da će se o tome razgovarati, dodavši da je Vlada na samom početku mandata te da ovo nisu mjere koje su donesene na kraju mandata, kako su radile prijašnje političke opcije, prenosi HRT.
Podsjetimo, nakon višednevnih konzultacija, Vlada je u utorak utvrdila da će cijena plina po kojoj je opskrbljivač na veleprodajnom tržištu plina (HEP) dužan prodavati plin opskrbljivačima u javnoj usluzi za kupce iz kategorije kućanstvo u razdoblju od 1. travnja ove do 31. ožujka 2018. godine iznositi 0,1809 kuna po kilovatsatu (kn/kWh) te je poručila da temeljem te odluke cijena plina za kućanstva od travnja ostaje ista. 

TAGOVI