Njemačka želi nigerijski plin

Autor: B. O. Objavljeno: 30.10.2023. 🕜 08:43 Lokacija: Hamburg (Njemačka)
  • Tanker za prijevoz ukapljenog prirodnog plina (LNG) u plovidbi (izvornik: Shutterstock, 2015.)

• LNG, LNG tankeri, brodovi
    Izvor: Shutterstock

Njemačke tvrtke zainteresirane su za isporuke plina iz Nigerije i raduju se suradnji s nigerijskim plinskim tvrtkama, kaže Olaf Scholz

Njemačka želi uvoziti prirodni plin iz Nigerije, istaknuo je savezni kancelar Olaf Scholz u intervjuu koji je objavljen dok je u nedjelju odlazio iz Berlina u zapadnu Afriku.

"Nigerija ima najveće zalihe plina u Africi", rekao je za nigerijske dnevne novine The Punch. "Njemačke tvrtke zainteresirane su za isporuke plina iz Nigerije i raduju se suradnji s nigerijskim plinskim tvrtkama", izjavio je, izvijestila je njemačka novinska agencija DPA. 

Scholz je dodao kako Njemačka također razmatra "zajedničke inicijative za povećanje tržišta vodika" budući da će taj energent igrati važnu ulogu u budućnosti. Njemačka trenutno uvozi velike količine sirove nafte iz Nigerije, ali ne i plina.

Tijekom svojeg prvog putovanja u Afriku prošle godine, Scholz je ponudio njemačko sudjelovanje u otvaranju plinskih polja uz obalu Senegala. 

Inače, Scholzovo putovanje njegov je treći posjet Africi otkako je preuzeo dužnost prije manje od dvije godine. Nakon Nigerije, danas bi trebao posjetiti Ganu.

TAGOVI