Plinacro i Crodux plin rekonstruiraju plinovod

Autor: B.O. Objavljeno: 27.05.2019. 🕜 08:26 Lokacija: Slavonski Brod

Izravni plinovod će se koristiti za opskrbu plinom Rafinerije nafte Brod

Plinacro i Crodux plin potpisali su predugovor o rekonstrukciji i priključenju budućeg Croduxovog izravnog plinovoda do Rafinerije nafte Brod na Plinacrov plinski čvor Slobodnica. Predugovor je sastavni dio postupka priključenja na transportni sustav prema važećim propisima za tržište plina i plinsku infrastrukturu. 

Predugovorom je definirano mjesto priključenja te tehnički, komercijalni i pravni odnosi, procijenjeni trošak rekonstrukcije te terminski plan prema kojemu će se rekonstrukcija provesti u trajanju od 11 mjeseci od dana potpisa predugovora, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Plinacra.

Opskrba plinom

 

Crodux namjerava izgraditi izravni plinovod, odnosno rekonstruirati postojeću infrastrukturu, koja će služiti za opskrbu plinom Rafinerije nafte Brod. Plinacro će, kao operator transportnog sustava, rekonstrukcijom plinskog čvora Slobodnica, u vrijednosti od 5,5 milijuna kuna, osigurati tehničke uvjete za priključenje izravnog plinovoda, a Crodux će podmiriti cjelokupni trošak rekonstrukcije ranije spomenutog plinskog čvora. 

Ovim činom će Plinacro, koji je radi poboljšanja kakvoće zraka u Slavonskom Brodu smanjenjem prekograničnog onečišćenja od početka podupirao projekt plinofikacije Rafinerije nafte Brod, dati svoj završni doprinos uspješnom dovršetku navedenog procesa.

TAGOVI