Probni rad LNG terminala kreće u listopadu

Autor: B.O. Objavljeno: 11.03.2020. 🕜 09:49 Lokacija: Krk

Dosad je dovršeno više od 60 posto građevinskih i strojarsko-montažnih radova

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i direktorica LNG Hrvatska Barbara Dorić jučer su obišli gradilište LNG terminala na otoku Krku

Ministar je tom prilikom izrazio zadovoljstvo napretkom i dinamikom radova na gradilištu koji se planiraju dovršiti do listopada kada FSRU brod stiže na lokaciju terminala koji bi s radom trebao početi 1. siječnja 2021. godine, priopćeno je iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike (MZOE).

  

Komercijalni rad 

Radovi izgradnje kopnenog dijela terminala koji se sastoji od pristana s pomoćnim postrojenjima i priključnog plinovoda duljine 4,2 km počeli su sredinom travnja prošle godine i teku planiranom dinamikom. 

Do sada je dovršeno više od 60 posto svih građevinskih i strojarsko-montažnih radova. Po dolasku FSRU broda na lokaciju terminala u listopadu, uslijedit će probni rad i ishođenje uporabne dozvole potrebne za rad, a sve kako bi 1. siječnja 2021. godine LNG terminal započeo s komercijalnim radom. 

LNG terminal na otoku Krku omogućit će sigurnost opskrbe prirodnim plinom i potaknuti konkurentnost na tržištu te je projekt od strateškog interesa Hrvatske i Europske unije. 

TAGOVI