Sigurno kroz prašumu opasnosti

Autor: Objavljeno: 31.10.2013. 🕜 13:06 Lokacija:

Dräger Roadshow naziv je stručnih predstavljanja po brojnim europskim zemljama koje je posjetio Dräger Info-Truck kako bi svi kojima je to dio svakodnevnog posla mogli doznati nešto više o temi sigurnosti na radu. A sve to pod motom: 'Sigurnost kreće - ukrcajte se!'

Dräger Safety d.o.o.

  • adresa: Froudeova 13, 10 020 Zagreb
  • telefon: 01 / 650 17 77
  • telefaks: 01 / 650 17 65
  • internet: www.draeger.hr

O čemu je, zapravo, riječ?

Dräger Info-Truck je demonstracijski kamion tvrtke Dräger koji je ove godine posjetio brojne europske zemlje: Finsku, Švedsku, Dansku, Nizozemsku, Njemačku, Poljsku, Češku, Švicarsku, Austriju, Slovačku, Mađarsku, Rumunjsku, Portugal, Španjolsku, Italiju, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu te Srbiju, a dakako, i Hrvatsku i to gradove Rijeku, Split, Osijek te na kraju Zagreb, gdje je 4. listopada ove godine održana završna prezentacija na parkiralištu Vatrogasne postaje Novi Zagreb u naselju Kajzerica, a okupila je brojne stručnjake i druge zainteresirane.

Inače, Roadshow je zamišljen kao niz ciljanih stručnih predstavljanja širokog programa Drägerovih proizvoda iz područja sigurnosne tehnike, pod zajedničkim naslovom 'Sigurno kroz prašumu opasnosti'. Pri tome su svi oni kojima je sigurnost na radu dio svakodnevnog posla mogli doznati nešto više o toj temi, a uz to se upoznati s proizvodima uživo.

Što se sve moglo doznati?

U sklopu Roadshowa mogao se dobiti podroban uvid u opsežan Drägerov program prijenosnih detektora plinova, opreme za zaštitu disanja i tijela te za bijeg i samospašavanje, ali i stacionarnih detektora te s time povezanih usluga.

Pri tome su održavane radionice sa sljedećim temama:

  • pregled asortimana zaštitnih maski i filtra, dišnih aparata i opreme za bijeg u industrijskoj primjeni
  • upotreba detektora plinova i njihov pravilan izbor
  • detektori X-zone s bežičnim prijenosom alarma.

Posjetitelji su mogli razgovarati s Drägerovim stručnjacima o izboru Drägerove opreme koja se koristi svakodnevno pri zaštiti na radu i rukovanju s opasnim tvarima, o praktičnoj primjeni te opreme, o praktičnoj obuci za rad sa zaštitnom opremom, o njezinom održavanju i njezi te vidjeti prezentacije opreme za odabrana područja primjene.

Galerija slika

TAGOVI