Dizalice topline - rješenje za opskrbu toplinom sadašnjosti

Autor: B.L. Objavljeno: 15.09.2021. 🕜 08:44 Lokacija: Zagreb

Postavlja se pitanje kako dizalice topline još više približiti krajnjim korisnicima

Dizalice topline svakako su rješenje za učinkovito, pouzdano i sigurno grijanje (pa i hlađenje), ali ne više budućnosti, već sadašnjosti. To je razlog zašto je potrebno neprestano učenje i usavršavanje o takvim uređajima kako bi rad s njima (prodaja, ugradnja, servis itd.) postao rutina. Zbog toga je i Vaillant, trenutačno vodeći u svijetu u proizvodnji dizalica topline, 14. rujna ove godine organizirao kraći 'online event' kako bi sve svoje partnere s područja zemalja Jugoistočne Europe koje pokriva hrvatska podružnica (osim Hrvatske, to su i Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Sjeverna Makedonija, Slovenija i Srbija) upoznao s tim rješenjima i novostima iz svojeg programa.

Naime, kako je u uvodnom izlaganju tog naglasio Mario Opačak, dipl. oec., direktor hrvatske podružnice Vaillanta i regionalni menadžer za sve ranije spomenute zemlje, postavlja se pitanje kako krajnjim korisnicima približiti dizalice topline kao rješenje za opskrbu toplinom svojih domova i ureda i ujedno ih potaknuti kako da se pri tome obrate upravo Vaillantu.


Tržište dizalica topline neprestano raste

Da je tvrtka ozbiljno shvatila svoje mjesto vodećega u svijetu, kada je riječ o dizalicama topline, najbolji je dokaz nedavno osnovana Poslovna jedinica dizalice topline. Vodi je gđa Barbara Priesching koja se iz Remschieda, sjedišta tvrtke, uključila u 'event' i istaknula kako je tržište dizalica topline u zemljama Europske unije samo od travnja ove godine do danas poraslo za čak 60%. U skladu s time, najavila je i da će za 10 godina dizalice topline imati glavnu ulogu kao izvor topline sustava grijanja u kućanstvima, a dosadašnji instalateri i serviseri postat će pružatelji cjelovite usluge opskrbe energijom. 

Kako bi još više oznažio svoje mjesto na tržištu dizalica topline, Vaillant je uložio više od 60 mil. eura u izgradnju Tehnološkog centra za dizalice topline. Riječ je o najsuvremenijoj i najopremljenijoj istraživačkoj ustanovi u području termotehnike u Europi, u kojoj se može izvoditi čak 350 različitih ispitivanja.


Brojni korisni alati

U nastavku 'eventa', Vaillantovim partnerima predstavljene su brojne zanimljivosti vezane uz dizalice topline koje će im uvelike olakšati rad, ali i omogućiti da ih svojim korisnicima ponude upravo kao najbolje rješenje za njihov sustav grijanja. Tako je pokazan zanimljiv 'online' alat - konfigurator dizalica topline koji uvelike olakšava projektiranje i izvođenje radova. Uz to, tu su i brzi vodič za instalatere za ugradnju i puštanje u pogon dizalica topline aroTHERM plus i aplikacija Vaillat AR koja omogućava pogled u virtualnoj stvarnosti.

TAGOVI