Gradi se oborinska odvodnja u industrijskoj zoni

Autor: B.O. Objavljeno: 20.05.2021. 🕜 09:03 Lokacija: Osijek

Osiguravanje preduvjeta za uspješno poslovanje ulagača

Zbog potrebe zbrinjavanja oborinskih voda iz eko-industrijske zone Nemetin, koja se prostire na otprilike 609 tisuća četvornih metara, što ne uključujuće približno 50 ha koje trenutačno nisu infrastrukturno opremljene i predmet su razvoja zone, projektirano je cjelovito rješenje oborinske odvodnje

Tako će u sklopu projekta Izgradnja odvodnje oborinskih voda eko-industrijske zone Nemetin urediti uljevni kanali te izgraditi objekti za pravilno funkcioniranje i upravljanje (izljevne građevine, prepumpne stanice i sl.).

 

Sufinanciranje EU-a 

Projektom se namjerava izgraditi osnovna infrastruktura u toj zoni kako bi se investitorima osigurali osnovni preduvjeti za uspješno poslovanje. 

"Predmet ovog projekta je izgradnja oborinske odvodnje Eko-IZ Nemetin. Namjena otvorenih i zatvorenih oborinskih kanala je prikupljanje oborinskih voda gravitirajućeg područja te njihov transport prema izgrađenom kanalu višeg reda 'Tenjski'", izvijestio je Grad Osijek

Ukupna vrijednost ulaganja je 19,7 milijuna kuna, a iznos sufinanciranja EU-a gotovo četiri milijuna kuna. Projekt se provodi do konca ove godine.

TAGOVI