Radovi na vodoopskrbi i odvodnji Požege

Autor: B.O. Objavljeno: 05.11.2020. 🕜 08:48 Lokacija: Požega

Vrijednost radova je 91,7 milijuna kuna i podijeljeni su u tri grupe

U sklopu projekta poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture na području Aglomeracije Požega, gradi se i rekonstruira odvodnja i vodoopskrba

Radovi u vrijednosti 91,7 milijuna kuna podijeljeni su u tri grupe. Prva grupa radova obuhvaća gradnju magistralnog vodovoda Velika - Požega i upravljanje gubicima vode u vodoopskrbnom sustavu Požeštine. 

Trenutačno, radovi se izvode na ulazu u Požegu, uz Ulicu Jurja Križanića (vojna cesta) i izvodi ih tvrtka Koming iz Koprivnice.


Otpadne vode 

Druga grupa obuhvaća izgradnju sustava javne odvodnje otpadnih voda u naseljima Trenkovo, Trnovac, Marindvor, Štitnjak, Kunovci i Bankovci. Radovi se izvode u Trenkovu i Trnovcu gdje se gradi kanalizacijska mreža i kućni priključci. Izvođač ovih radova je Promet građenje iz Požege. 

U Marindvoru, Štitnjaku, Kunovcima i Bankovcima, uz sanaciju, tvrtka Niskogradnja Marjanović Kaptol postavlja kućne priključke. 

Treća grupa radova je ujedno i ona najzahtjevnija, a riječ je o rekonstrukciji dijela sustava javne odvodnje otpadnih voda Požege. Osim kanalizacijske, planira se i rekonstrukcija vodovodne mreže. Također, izvođač radova je tvrtka Niskogradnja Marjanović Kaptol, javlja Grad Požega.

TAGOVI