Poboljšava se vodoopskrba na Pelješcu

Autor: B.L. Objavljeno: 02.11.2020. 🕜 08:53 Lokacija: Zagreb

Otvoreni su radovi na izgradnji vodovodne mreže Podgorje u općini Orebić

Započeli su radovi na izgradnji vodovoda Podgorje na području Orebića na Pelješcu. Projekt izgradnje vodoopskrbnog sustava na području Podgorje obuhvaća izgradnju 4,5 km cjevovoda i 46 priključaka. Time će se omogućiti pristup javnoj vodoopskrbi stanovnicima naselja Karmen, Gurića selo, Lampalovo i Bilopolje, koji su do sada vodu dobivali cisternama. Naravno, to će doprinijeti daljnjem razvoju turizma.

Ukupna vrijednost projekta je 15 mil. kuna, od čega Hrvatske vode sufinanciraju 80%. Osim tog projekta, na području općine Orebić u tijeku su još dva. Pri obuhvaća rekonstrukciju crpne stanice Dingač u vrijednosti 10 mil. kuna, što je važno za osiguravanje kvalitetne vodoopskrbe naselja Potomje, Pijavično, Kuna Pelješka, Donja Banda i Oskorušno i Trpnja u sušnom razdoblju, kada kapaciteti lokalnog izvora Orah nisu dovoljni. Drugi projekt je program smanjenja gubitaka u vrijednosti gotovo 24 mil. kuna, a obuhvaća uspostavu sustava praćenja i kontrole gubitaka na području koje pokriva orebićka komunalna tvrtka Vodovod i odvodnja.

Uz to, u tijeku je izrada studijsko-projektne i dokumentacije za nadmetanje u sklopu europskog projekta aglomeracije Orebić čija je ugovorena vrijednost 8,1 mil. kuna. Konačno, u tijeku su radovi na uređenju bujice Kraljevića selo s ciljem zaštite od štetnog djelovanja voda. Vrijednost tih radova je 2,34 mil. kuna, izvijestile su Hrvatske vode.


TAGOVI