Bolja vodnokomunalna infrastruktura na kaštelanskom području

Autor: B.O. Objavljeno: 26.10.2020. 🕜 08:52 Lokacija: Kaštel Štafilić

Za odvodnju i vodoopskrbu Kaštela više od 263 milijuna kuna

U Kaštel Štafiliću krajem prošlog tjedna obilježen je početak gradnje dijela sekundarne kanalizacijske i vodoopskrbne mreže na kaštelanskom području (Sućurac, Gomilica, Kambelovac, Lukšić, Stari, Novi i Štafilić). 

Ugovoreni radovi u ovoj fazi projekta iznose više od 263 milijuna kuna, a obuhvaćaju gradnju više od 60 kilometara odvodnih (kanalizacijskih) cijevi te rekonstrukciju i izgradnju crpne stanice Sućurac 3 i cjevovoda od crpne stanice Štafilić do odvojka za Rudine.

 

Usklađivanje s europskim standardima 

Izgradnja dijela sekundarne kanalizacijske i vodoopskrbne mreže na području grada Kaštela dio je projekta Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracija Kaštela – Trogir ukupne vrijednosti 1,43 milijarde kuna koje s 803 milijuna kuna sufinancira Europska unija. 

Realizacijom projekta na cijelom području aglomeracije ispunit će se obveze usklađenja s europskim standardima u vodnokomunalnim djelatnostima koje su utvrđene tijekom pregovora između Hrvatske i Europske komisije te će se unaprijediti kvaliteta života građana na području Kaštela, Trogira i Čiova. 

Značajno će se povećati i priključenost stanovništva na vodoopskrbu i odvodnju, smanjiti gubici vode za ljudsku potrošnju i zaustaviti onečišćenja mora i okoliša, javljaju Hrvatske vode.

TAGOVI