Krenuo pola milijarde kuna vrijedan projekt Aglomeracija Kutina

Autor: B.O. Objavljeno: 21.10.2020. 🕜 10:43 Lokacija: Kutina

Poboljšava se vodnokomunalna infrastruktura Kutine

Radovima u prigradskom naselju Gojlo ovaj tjedan počela je provedba projekta Europske unije 'Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Kutina'. Projekt je vrijedan više od 500 milijuna kuna. 

"Drago mi je što krećemo s Aglomeracijom kojom će se osigurati voda za naše sumještane te će se u konačnici poboljšati kvaliteta života u našem gradu", rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić, dodajući kako je riječ o najvećem infrastrukturnom projektu u tome gradu.


Vodoopskrbna mreža 

Direktor tvrtke Moslavina Mijo Šepak je istaknuo kako projekt Aglomeracija Kutina obuhvaća gradnju/rekonstrukciju javne odvodnje i vodoopskrbe naselja Repušnica, Kutina, Kutinska Slatina, Šartovac, Husain, Batina i Ilova, kao i ulaganja u javnu vodoopskrbu na području koje se nalazi u obuhvatu VP Moslavačka Posavina (naselja Ciglenica, Mikleuška, Repušnica, Kutina, Husain, Batina, Gojlo, Ilova, Zbjegovača, Banova Jaruga, Međurić, Jamarice, Janja Lipa, Šartovac, Brinjani i Stupovača). 

Realizacijom ovog projekta, objavljeno je na stranicama Grada Kutine, omogućit će se priključenje gotovo pet tisuća stanovnika na vodoopskrbnu mrežu i 4 500 stanovnika s poslovnim subjektima na sustav odvodnje.

TAGOVI