Produžen rok za prijavu šteta od potresa

Autor: N.D. Objavljeno: 26.10.2020. 🕜 13:09 Lokacija: Zagreb

Resorno ministarstvo daje građanima još vremena da prijave štete

Prijave građana za radove hitne sanacije dimnjaka, popravak ili zamjenu zabatnog zida, popravak dizala te nužnu privremenu zaštitu zgrade od utjecaja atmosferilija i uklanjanja/pridržanja opasnih dijelova zgrade čije su zgrade stradale u potresu zaprimat će se do 30. lipnja 2021. godine. 

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine objavilo je izmjenu Javnog poziva za dodjelu novčane pomoći za privremenu i nužnu zaštitu i popravak zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba i okolice kojom se rok za podnošenje prijava zaključuje s danom stupanja na snagu Prvog Programa mjera obnove zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije. 

Obrađene prijave

Po stupanju na snagu Prvog Programa mjera, novčana pomoć građanima za radove hitnih sanacija nastavit će se dodjeljivati temeljem Prvog Programa mjera, što znači da će krajnji rok za podnošenje prijave za dodjelu sredstava biti 30. lipnja 2021. godine, kako je to predviđeno samim Prijedlogom Programa mjera za koji se trenutno provodi javno savjetovanje. 

Ministarstvo je do 23. listopada zaprimilo 1.323 prijave. Izdano je 428 rješenja  od kojih se najveći dio njih odnosi na višestambene zgrade i stambeno poslovne zgrade.  Ministarstvo je izdalo i 552 zaključka kojima se između ostalih tražila dopuna dokumentacije.

 

Prijavama je zatražen povrat u iznosu od 73,9 milijuna kuna.

TAGOVI