Odlični rezultati poznatog njemačkog proizvođača

Autor: B.L. Objavljeno: 26.03.2021. 🕜 09:21 Lokacija: Karlsruhe (Njemačka)

Viessmannu je globalni promet u prošloj godini porastao za 6%

U sklopu brojnih događanja na sajmu ISH Digital (ovogodišnjem izdanju poznatog sajma koji se zbog također poznatih razloga održava 'online') njemački proizvođač termotehničke opreme Viessmann, između ostaloga, predstavio je i poslovne rezultate za 2020. godinu. 

Tako je i prošle godine nastavljen trend rasta iz prošlih godina. Ukupni promet u 2020. godini u odnosu na 2019. porastao je za 6% i iznosio je 2,8 mlrd. eura, što je novi rekord. Pri tome je zanimljivo da među tvrtkinim djelatnicima bilo je razmjerno malo slučajeva zaraze koronavirusom, iako je više do 20 proizvodnih pogona širom svijeta cijelo vrijeme proizvodilo bez prekida. Uz to, kao odgovor na pandemiju, Viessmann je u suradnji sa zdravstvenim stručnjacima i znanstvenicima iz Rajnsko-vestfalske visoke tehničke škole (RWTH) u Aachenu razvio novi uređaj za pročišćavanje zraka. No, to nije sve jer je Zaklada Viessmann, između ostaloga, 80 škola opremila rješenjima za čisti zrak.

Potkraj prošle godine tvrtka je u cijelom svijetu zapošljavala 12 750 ljudi. U svakom slučaju, odlični rezultati ostvareni su zahvaljujući uspjehu na dva područja: rješenjima za grijanje i klimatizaciju na osnovi obnovljivih izvora i digitalnim uslugama. Pri tome se u zelena rješenja za grijanje i klimatizaciju prije svega ubrajaju dizalice topline, gdje je ostvaren porast prodaje za čak 35%, a osobito je odličan rezultat u vrijeme pandemije ostvaren na domaćem, njemačkom tržištu. No, dobri su rezultati u prošloj godini ostvareni i u Poljskoj, Austriji, Belgiji, Italiji, Turskoj i Švicarskoj, objavio je njemački stručni portal 'CCI.Dialog'.

TAGOVI