Imotski: 160 milijuna kuna za vodnokomunalnu infrastrukturu

Autor: B.O. Objavljeno: 26.03.2021. 🕜 08:07 Lokacija: Imotski

Osim kanalizacijske i vodoopskrbne mreže, nadogradit će se i UPOV

U Imotskom su ovaj tjedan potpisana tri ugovora iz projekta Izgradnja sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda i vodoopskrbe aglomeracije Imotski

Ugovori su potpisani između komunalne tvrtke Vodovod Imotske krajine i izvođača radova, i to za izgradnju kanalizacijske i vodoopskrbne mreže naselja Glavina Donja-zapad, Donji Proložac i Postranje, kanalizacijske i vodoopskrbne mreže naselja Glavina Donja-istok, Medvidovića Draga i Donji Vinjani te nadogradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) aglomeracije Imotski s izgradnjom postrojenja za solarno sušenje mulja, izvijestile su Hrvatske vode.

 

Dio mozaika

"Provedbom projekta osigurat će se povećanje priključenosti na sustav javne odvodnje u aglomeraciji Imotski sa sadašnjih 13 posto na 63 posto. Ovi 160 milijuna vrijedni ugovori za radove samo su dio ukupnog mozaika vodnokomunalne infrastrukture koja će se raditi u narednim godinama na području Splitsko-dalmatinske županije", istaknuo je ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić

Dožupan Splitsko-dalmatinske županije Ante Šošić naglasio je da je u toj županiji ugovoreno šest aglomeracija. "Ovo je kapitalni projekt za ovo područje. To je nešto što ulijeva optimizam da će stanovnici ovoga dijela naše županije imati kvalitetan i ugodan život u budućnosti", rekao je.

 

Manji gubici 

Direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković istaknuo je kako je, od ukupno 13 javnih nabava, na današnji dan provedeno njih 10 te je ugovoreno 220 milijuna kuna, što govori da je riječ o iznimno uspješnom projektu. 

Inače, ukupna vrijednost projekta Izgradnja sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda i vodoopskrbe aglomeracije Imotski je gotovo 288,8 milijuna kuna, od čega sufinanciranje Europske unije iznosi približno 161,6 milijuna kuna. Provedbom tog projekta smanjit će se gubici u sustavu javne vodoopskrbe s 81 posto na 40 posto te će se rekonstrukcijom priključaka osigurati poboljšana usluga vodoopskrbe za oko tri tisuće stanovnika.

TAGOVI