Pripreme za budućnost

Autor: B. O. Objavljeno: 07.06.2023. 🕜 10:16 Lokacija: Zagreb
  • Ventilatori (izvornik: JoLin / Shutterstock, 2007.)

• ventilatori, ventilacija, klimatizacija, sustavi ventilacije, sustavi klimatizacije
    Izvor: JoLin / Shutterstock

Preuzimanja i spajanja u području hlađenja, ventilacije i klimatizacije

Iako od početka 2021. do proljeća prošle godine u području rashladne, ventilacijske i klimatizacijske tehnike u Europi gotovo nije bilo značajnijih ulaganja ni preuzimanja i spajanja tvrtki, u proteklih godinu dana mnogo se toga promijenilo. Od tada do danas ostvareno je nekoliko strateških preuzimanja, ali započela su i značajnija ulaganja u proširivanje proizvodnih i/ili prodajnih programa tvrtki koje se bave hlađenjem, ventilacijom i klimatizacijom.

Početkom rujna prošle godine talijanski proizvođač termotehničke opreme Carel preuzeo je njemačku tvrtku Klingenburg. Riječ je o tvrtki koja u svoja dva pogona, u Gladbecku u Njemačkoj i Świdnici u Poljskoj proizvodi opremu za povrat topline (rotacijske i pločaste izmjenjivače topline) koja se koristi u sustavima ventilacije i ovlaživanja, opremu za adijabatsko hlađenje i opremu za pročišćavanje zraka.

Osim spomenute dvije tvornice u Njemačkoj i Poljskoj, Klingenburg ima prodajne podružnice u Ujedinjenoj Kraljevini, Španjolskoj i Sjedinjenim Američkim Državama.

Više o tome moguće je pročitati u aktualnom broju stručnog časopisa EGE.

Na časopis EGE, koji izlazi pet puta godišnje i prati najnovija kretanja u energetici, možete se pretplatiti OVDJE.

TAGOVI