Viessmann je uvijek postavljao mjerila

Autor: B. O. Objavljeno: 31.01.2024. 🕜 09:36 Lokacija: Zagreb
  • Vladimir Turina, dipl. ing., direktor Viessmann Hrvatska d.o.o. (foto: Tona, studeni 2018.)

• Vladimir Turina, Viessmann
    Izvor: Antonia Hohnjec

Naši proizvodi uvijek postavljaju letvicu još i više od standarda koje zadaju direktive jer nam je stalo do zaštite klime i želimo ostaviti planet u što boljem stanju za buduće generacije, kaže Vladimir Turina

"Pristupanje Hrvatske Europskoj uniji olakšalo je uvelike poslovanje, a ujedno je dovelo do uvođenja europskih standarda i direktiva kako u poslovanje tako i u tehniku. Za primjer, u skladu s europskim direktivama ukinuti su konvencionalni zidni plinski bojleri, što je dovelo do problema za krajnje korisnike kojima se ‘stari’ bojleri kvare, a ne mogu samostalno zamijeniti bojler jer se kondenzacijski bojleri ne mogu spojiti na isti dimovod", izjavio je nedavno za stručni časopis EGE Vladimir Turina, direktor tvrtke Viessmann.  

Europske direktive su dovele i do sve veće primjene obnovljivih izvora energije i do šire primjene dizalica topline na našem tržištu, napomenuo je.

"Viessmann je uvijek postavljao mjerila i prije dolaska na snagu europskih direktiva, stoga naši proizvodi uvijek postavljaju letvicu još i više od standarda koje zadaju direktive jer nam je stalo do zaštite klime i želimo ostaviti planet u što boljem stanju za buduće generacije. Prelazak na euro također je zahtijevao neke programske intervencije u poslovanju, što smo prevladali bez većih poteškoća", kazao je u osvrtu na temu desetljeća tehnike grijanja u Europskoj uniji.

Više o tome moguće je pročitati u aktualnom broju stručnog časopisa EGE.

Na časopis EGE, koji izlazi pet puta godišnje i prati najnovija kretanja u energetici, možete se pretplatiti OVDJE.

TAGOVI