Do 60 000 eura tehničke pomoći za gradove i općine

Autor: B.L. Objavljeno: 03.09.2020. 🕜 14:36 Lokacija: Zagreb

Prijave se zaprimaju do 2. listopada

Inicijativa European City Facility (EUCF) uputila je poziv hrvatskim jedinicama lokalne samouprave (gradovima i općinama) koje imaju plan energetski održivog razvoja i prilagodbe klimatskim promjenama na prijavu na natječaj za ostvarivanje tehničke pomoći u vrijednosti 60 000 eura. Prijave na natječaj zaprimaju se do 2.10.2020. godine. 

Ta bi sredstva trebala pomoći gradovima i općinama u razvoju investicijskih koncepata i provođenju zacrtanih projektnih aktivnosti. Inače, zbog mogućnosti 'otključavanja' više od 320 mil. eura vrijednih javnih i privatnih investicija, EUCF je od osobitog značaja za nacionalne i za lokalne financijske aktere. Naime, energetska tranzicija je postala imperativ razini Europske unije i cijelog svijeta, baš kao i održivi razvoj.

Dobivena sredstva potpore do 60 000 eura po prijavi mogu se koristiti za financiranje razvoja investicijskog koncepta, odnosno dokumenta koji investitorima i financijskim institucijama pruža potrebne informacije za procjenu investicijskog projekta. No, to nije sve jer će drugi dio potpore (u iznosu od 30%) biti isplaćen nakon što investicijski koncept bude potvrđen.

Krajnji cilj EUCF-a je stvaranje razgranate mreže investicijskih projekata energetski održivog razvoja u europskim gradovima i općinama, izvijestili su EUCF i Climate Alliance koristeći agenciju Jupiter.

TAGOVI