Sanacija Karepovca na natječaju za sufinanciranje iz fondova EU-a

Autor: B.O. Objavljeno: 28.08.2020. 🕜 08:47 Lokacija: Split

Bespovratna sredstva koja se mogu 'povući' uspješnom prijavom iznose 127,7 milijuna kuna

Temeljem ograničenog poziva na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije, Grad Split podnio je projektnu prijavu za sufinanciranjem projekta Sanacija odlagališta komunalnog otpada Karepovac

Provedba projekta traje 84 mjeseca, počela je 1. siječnja 2017., a traje do 31. prosinca 2023. Ukupna vrijednost projekta je nešto više od 289 milijuna kuna, od čega prihvatljivi troškovi iznose 212,9 milijuna kuna. 

Bespovratna sredstva koja se mogu 'povući' uspješnom prijavom su 127,7 milijuna kuna. 


Proračunska sredstva

Opći cilj projekta je povećati kvalitetu života na području Splita sa smanjenim štetnim utjecajem na okoliš i ljudsko zdravlje, a specifični je cilj razviti ekološki prihvatljiv integrirani sustav gospodarenja otpadom s poticanjem zasebnog prikupljanja korisnih sirovina, obrade i iskorištavanja preostalog miješanog otpada te zbrinjavanje preostalog otpada na odgovarajući način i u skladu sa zakonskom regulativom, a do otvaranja Centra za gospodarenje otpadom Lećevica. 

Projekt sanacije, objavljeno je na stranicama Grada Splita, provest će se kroz sedam elemenata od kojih je prvi već dovršen te je obuhvaćao djelomični iskop, premještanje i konačno oblikovanje postojećeg otpada na odlagalištu Karepovac, dok će se ostali elementi provesti u narednom razdoblju, sve do 31. prosinca 2023. godine. 

Projekt, koji je već u provedbi i financiran je sredstvima proračuna, usklađen je sa strateškim odrednicama na europskoj i lokalnoj razini, a financijska potpora fondova EU-a nužna je zbog ispunjenja cjelovitog projekta sanacije i integracije sustava gospodarenja otpadom odlagališta Karepovac do njegova zatvaranja.

TAGOVI