EIB podržava ulaganja u čistu energiju i promet

Autor: B.O. Objavljeno: 10.04.2019. 🕜 09:47 Lokacija: Luxembourg

Privatnom sektoru na raspolaganju su četiri milijarde eura

Europska investicijska banka (EIB) na sastanku Upravnog odbora u Luksemburgu je odobrila ukupno četiri milijarde eura kako bi olakšala privatnom sektoru financiranje ulaganja te unaprijedila promet, proizvodnju čiste energije i pristup čistoj vodi u 18 zemalja. "EIB je europska klimatska banka i najveći javni investitor u klimatske aktivnosti u svijetu. Drago mi je što banka Europske unije podržava nove projekte širom svijeta koji će još bolje zaštititi milijune ljudi od budućih ekstremnih vremenskih događaja", rekao je Werner Hoyer, predsjednik Europske investicijske banke

Francusko otvoreno more

EIB je tako odlučio podržati nove projekte održivog gradskog prometa kako bi povećao korištenje električnih autobusa, tramvaja i podzemne željeznice u Rotterdamu i Marseillu. 
Također, Upravni odbor EIB-a odobrio je, među ostalim, financiranje izgradnje i puštanje u rad dvije nove vjetroelektrane na francuskoj obali Saint Nazaire i Fecamp. Prema očekivanjima, ta dva projekta će generirati gotovo 1 GW čiste energije i dio su prvog kruga projekata na otvorenom moru u Francuskoj.

TAGOVI