Financijska podrška za projekte zaštite okoliša

Autor: B.O. Objavljeno: 18.01.2022. 🕜 10:44 Lokacija: Velika Gorica

Velika Gorica financira programe i projekte udruga za zaštitu okoliša

Velika Gorica je objavila Javni natječaj za financiranje programa i projekata udruga u području zaštite okoliša i prirode u 2022. godini

Stoga, taj grad poziva udruge koje su programski usmjerene na rad u području zaštite okoliša i prirode na području Velike Gorice da podnesu prijavu za ostvarivanje financijske podrške programima i projektima u 2022. godini, objavljeno je na stranicama Grada Velike Gorice.

Prioritetna područja tog natječaja su razvoj inovativnih modela, tehnologija i rješenja u zaštiti prirode i okoliša, utemeljenih na načelima održivog razvoja, osobito u području povećanja energetske učinkovitosti, korištenja obnovljivih izvora i ekološkog graditeljstva. 

Zatim, očuvanje i revitalizacija zaštićenih prirodnih područja, i drugih prirodnih vrijednosti; utvrđivanje onečišćenih lokacija i onečišćivača na području Velike Gorice, čišćenje divljih odlagališta otpada, uz uspostavu mjera za sprječavanje njihovog ponovnog nastajanja; edukacija građana, naročito djece i mladih, o zaštiti prirode i okoliša, osobito o navedenim temama, održavanjem radionica, tribina, konferencija, sajmova i drugih događanja te izradom tiskanih i elektroničkih edukacijskih materijala, kao i ostale aktivnosti korisnika koje pridonose zaštiti i očuvanju prirode i okoliša.

 

Jedna prijava 

Programi i projekti koje žele ostvariti financiranje moraju se provoditi unutar administrativnog područja Velike Gorice. 

Ukupno planirana vrijednost javnog natječaja je 100 tisuća kuna. "Iznos financiranja koji se može zatražiti i ugovoriti po pojedinom programu/projektu je od tri tisuće do najviše 20 tisuća kuna, a planira se ugovoriti dodjela financijskih sredstava za okvirno šest programa/ projekata", izvijestila je Velika Gorica. 

Svaki natjecatelj može podnijeti samo jednu prijavu za financijsku podršku programu/projektu za razdoblje provedbe do 31. prosinca. 

Rok za podnošenje prijava traje do 15. veljače u 15 sati.

TAGOVI