Izgradnja CGO-a Resnik prema hodogramu

Autor: B. O. Objavljeno: 25.03.2024. 🕜 10:37 Lokacija: Zagreb
  • Simboli spremnika za odvajanje otpada i oporabu (izvornik: Shutterstock, 2013.)

• recikliranje otpada, otpad, gospodarenje otpadom, spremnici za otpad, zbrinjavanje otpada
    Izvor: Shutterstock

Na javnom natječaju odabrat će se tvrtka koja za 1,1 milijun eura trebati napraviti studiju utjecaja na okoliš, s pratećom dokumentacijom, izradu idejnog projekta za sami centar te ishoditi dozvole

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević istaknuo je prošli tjedan kako je u savjetovanje upućen natječaj za izradu studijsko-projektne dokumentacije za izgradnju Centra za gospodarenjem otpadom u Resniku, čime se, prema hodogramu, ide dalje u izgradnju CGO-a do 2028. godine. 

Novi Centar za gospodarenje otpadom u Resniku će Zagrebu omogućiti da prema suvremenim standardima, bez ugroze za zdravlje i kvalitetu života stanovnika Resnika, zaprima i obrađuje miješani komunalni otpad, biootpad i suhe reciklate kao što su papir, plastika i metal", rekao je, dodavši da je izgradnja postrojenja dovoljna da se zatvori Jakuševac.

Na konferenciji za medije u Gradskoj skupštini istaknuo je da se upućivanjem u prethodno savjetovanje, ide dalje prema izgradnji CGO-a, koji se očekuje 2028. godine, javlja Hinin specijalizirani portal Zelena Hrvatska

Na javnom natječaju odabrat će se tvrtka koja za 1,1 milijun eura trebati napraviti studiju utjecaja na okoliš, s pratećom dokumentacijom, izradu idejnog projekta za sami centar te ishoditi dozvole. 

Tomašević je podsjetio da je trošak investicije u izgradnju CGO-a oko 140 milijuna eura, te je istaknuo da se u njegovu izgradnju ide prema hodogramu koji je usvojila Gradska skupština.

TAGOVI