JYSK u velikoj akciji pošumljavanja Hrvatske

Autor: N.D. Objavljeno: 27.04.2021. 🕜 12:06 Lokacija: Zagreb

Do sada je posađeno čak 20.000 sadnica diljem Hrvatske

Maloprodajni danski lanac JYSK od 2019. godine sustavno provodi društveno odgovorni projekt ”NE ŠTEDI NA ŠUMI!” s ciljem pošumljavanja svih dijelova Hrvatske i u sklopu kojeg je do sada donirao gotovo 20 000 sadnica raznih vrsta stabala. Do sada je provedeno pet faza pošumljavanja te su se dodano zazelenile šume na područjima općine Lobor u Krapinsko-zagorskoj županiji (travanj 2021.), zone Lim pored Poreča (listopad 2020.), Durgutovica kraj Mikanovaca u Slavoniji (ožujak 2020.), Promina kraj Drniša (listopad 2019.) te područje Parka prirode Medvednica u Zagrebu (travanj 2019.) čijim je pošumljavanjem projekt i započeo. 

U suradnji s partnerom Hrvatskim šumama svake se godine Hrvatska pošumljava u dvije faze - u proljeće se pošumljava kontinentalni dio Hrvatske, a u jesen obalni. Projekt je privukao pozornost brojnih aktivista, volontera i ljubitelja prirode koji, kada to epidemiološke mjere omogućavaju, sudjeluju u dobrovoljnim akcijama i pomažu u sadnji. 

"Svjesni smo da naše djelovanje danas ostavlja trag za budućnost i da svojom inicijativom doprinosimo razvoju svijesti pojedinaca, ali i drugih kompanija. Stoga dva puta godišnje sredstva od prodaje recikliranih plastičnih vrećica doniramo za nabavku sadnica. Od 2019. godine do sada smo posjetili pet lokacija Hrvatske, a dobrovoljnoj akciji odazvali su uz naše zaposlenike i brojni lokalni stanovnici koji žele doprinijeti svojoj zajednici na što smo iznimno ponosni.“, izjavila je Vesna Kukić Lončarić, Country manager za JYSK Slovenija, Hrvatska, BiH i Srbija.

TAGOVI