Logističar želi biti klimatski neutralan do 2030.

Autor: B.O. Objavljeno: 17.03.2022. 🕜 08:34 Lokacija: Zagreb

Sunčane elektrane, kamioni na vodik i plin te kompenzacija emisija

Međunarodna transportna i logistička tvrtka Gebrüder Weiss želi svoje poslovnice učiniti klimatski neutralnima do 2030. godine. 

U tu svrhu samo je u prošloj godini postavljeno osam sunčanih elektrana na logističkim terminalima u Austriji i Njemačkoj. Postavljanje fotonaponskih sustava na ostalim lokacijama slijedi u ovoj godini. 

K tomu, tvrtka uvodi nove tehnologije: jedan od prvih kamiona na vodik u svijetu već se dokazao u logističkoj praksi, a alternativni pogoni (stlačeni prirodni plin, električna energija) korišteni su u prijevozu teškog tereta te pojedinačne, kućne dostave krajnjim kupcima (Home Delivery). 

Također, priopćeno je iz agencije Media Val, taj je logističar za svoje kupce uveo uslugu 'zero-emissions', koja nudi mogućnost kompenzacije emisije CO2 svake logističke usluge putem dodatnog iznosa. Tako se financiraju certificirani projekti zaštite klime. 

Inače, Gebrüder Weiss u Hrvatskoj ima poslovnice u Svetoj Nedelji, Rijeci, Splitu te distribucijsku mrežu partnera u Zadru, Rijeci, Pazinu i Osijeku.

TAGOVI