Šibenik sanirao sedam nelegalnih odlagališta

Autor: B.O. Objavljeno: 09.12.2020. 🕜 08:20 Lokacija: Šibenik

Prilikom sanacije je uklonjeno čak 303 tone otpada

Šibenik je tijekom ove godine sanirao sedam nelegalnih odlagališta otpada na svom području na kojima je uklonjeno 303 tone otpada. Točnije, javlja Grad Šibenik, otpad je uklonjen s područja Grebaštice, Sitno Donjeg, Konjevrata, Jadrtovca, Solina, vojarne Bribirskih knezova te na otoku Žirju. 

"Apela nikad dosta i zaista se nadam da će neodgovorni pojedinci prestati s ovom ružnom navikom nagrđivanja okoliša. Sanacija nelegalnih odlagališta obveza je Grada Šibenika i gradskog proračuna, a sredstva koja smo uložili za ovu svrhu mogla su biti preusmjerena u nešto mnogo korisnije, kao što je uređenje ili opremanje dječjih igrališta. Osim toga, komunalni redarima iznimno je teško ući u trag počiniteljima, a u ovim slučajevima izdano je 13 obveznih prekršajnih naloga, od čega je naplaćeno svega 5.671 kuna", kazao je pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Ante Nakić


Reciklažno dvorište 

Za sanaciju je utrošeno više od 100 tisuća kuna, a osim djelatnika Zelenog grada, u čišćenju dijela ovih nelegalnih odlagališta sudjelovali su i volonteri Powerlifting kluba Šibenik. 

Važno je napomenuti kako sve fizičke osobe imaju pravo godišnje besplatno odložiti do jedne tone krutog otpada na reciklažnom dvorištu na prostoru Bikarca, dok je cijena deponiranja građevinske šute i otpada na odlagalištu Bikarac 20 kuna po toni.

TAGOVI