Srbija: natječaj za zamjenu kotlova

Autor: B.O. Objavljeno: 24.01.2022. 🕜 12:57 Lokacija: Beograd (Srbija)

Gradovima i općinama u četiri natječaja na raspolaganju je približno 35,2 milijuna kuna

Ministarstvo zaštite okoliša Srbije raspisalo je prošli tjedan natječaje za zamjenu kotlova u javnim ustanovama i toplanama, ložišta u kućanstvima te za pošumljavanje i zaštitu zemljišta. 

Stoga, tamošnja ministrica zaštite okoliša Irena Vujović poziva sve lokalne samouprave da iskoriste podršku države i prijave projekte te tako unaprijede kvalitetu zraka i zemljišta na svojem području. 

Ona ističe kako su u ovoj godini osigurana još veća sredstva nego u 2021. te da je gradovima i općinama u sklopu četiri natječaja na raspolaganju približno 35,2 milijuna kuna (550 milijuna dinara).

 

Ekološki prihvatljivi energenti 

Prošle godine, izjavila je, imali smo dobru suradnju s jedinicama lokalne samouprave i više od 50 gradova i općina iskoristilo je podršku države u zamjeni kotlova ili pošumljavanju

"Podržali smo više od 800 kućanstava u prelasku na ekološki prihvatljivije energente, a mijenjali smo i kotlovnice u Valjevu, Kosjeriću, Novom Pazaru i brojnim drugim lokalnim samoupravama. Srbija je u 2021. zahvaljujući sredstvima koja su dodijeljena putem javnog natječaja, bogatija za više od 150.000 novih sadnica. Unaprjeđenje kvalitete zraka ostaje jedan od naših prioriteta i ove godine nastavljamo još bržim tempom. Pozivam lokalne samouprave da u narednih 20 dana prijave projekte", rekla je, objavljeno je na stranicama Ministarstva zaštite okoliša Srbije

Projekti će, prema njezinim riječima, biti odabrani prema unaprijed utvrđenim kriterijima, a preliminarna lista bit će objavljena na stranici tog ministarstva.

TAGOVI