Varaždinske kamere vrebaju, a kazne paprene

Autor: B. O. Objavljeno: 02.11.2023. 🕜 08:51 Lokacija: Varaždin
  • Videonadzor (Kelsey He/Unsplash; 2023.)

 - kamere, videonadzor
    Izvor: Kelsey He/Unsplash

Na nekoliko lokacija u gradu gdje su se stvarala divlja odlagališta postavljene su nadzorne kamere

Grad Varaždin odlučio je stati na kraj neodgovornim građanima koji odbacuju otpad u okoliš. Stoga su na nekoliko lokacija u gradu gdje su se stvarala divlja odlagališta postavljene nadzorne kamere.

"Kako nalaže zakon, mjesta koja se tako nadziru propisno su označena. Kamere bežičnim putem prosljeđuju podatke Komunalnom redarstvu Grada Varaždina koje na temelju dobivenih podataka može reagirati i prekršiteljima izreći novčane kazne", objavljeno je na stranicama Grada Varaždina.

U popularnoj 'šumici' između varaždinskog groblja i Vodovodne ulice ovih je dana uklonjena poveće nezakonito odlagalište otpada. Postavljena kamera jamstvo je da se tamo više neće moći neodgovorno odbaciti otpad.

Komunalno redarstvo je ovih dana izreklo novčanu kaznu za takav prekršaj, propisanu Zakonom o gospodarenju otpadom. Visina kazne je, blago rečeno, paprena. Naime, prekršitelj za kojeg je utvrđeno da je odbacio otpad na tom mjestu platit će kaznu od 1 500 eura. 

Kako se ističe u Gradu Varaždinu, cilj te i takvih mjera je odvraćanje pojedinih građana od neodgovornog ponašanja i sprječavanje onečišćenja okoliša.

TAGOVI