Još dva nova podatkovna centra u Končaru

Autor: B.L. Objavljeno: 30.08.2023. 🕜 13:42 Lokacija: Zagreb
  • Dio elektro-ormara proizvođača Rittal na Hanoverskom sajmu (foto: BL, travanj 2019.)

• elektro-ormari, elektrotehničke instalacije, elektrotehnika, IT oprema, Rittal
    Izvor: B.L.

To je samo početak procesa konsolidacije ICT infrastrukture u cijelom sustavu Končara

U idućih će nekoliko mjeseci Končar Digital u suradnji s partnerima izvesti dva nova podatkovna centra za svoju matičnu skupinu Končar. Radi se o početku procesa konsolidacije informatičko-računalne-telekomunikacijske (ICT) infrastrukture u Končaru, čime se stvaraju uvjeti za ubrzanu digitalizaciju i povećanu primjenu novih rješenja poput strojnog učenja i umjetne inteligencije.

Radovi će uključiti rekonstrukciju i adaptaciju postojećih prostorija, izgradnju energetske infrastrukture, uključujući agregate, baterijske sustave, sustave neprekidnog napajanja (UPS), sustave hlađenja podatkovnih centara, protupožarne sustave i ugradnju informatičkih ormara i uvođenje novog digitalnog rješenja za nadzor podataka u središnju infrastrukturu. Digitalno rješenje za nadzor infrastrukture podatkovnog centra temelji se na naprednom, kibernetički sigurnom vlastitom SCADA rješenju pod nazivom PROZA Station.

Novi podatkovni centri bit će izgrađeni prema načelu modularnih mikropodatkovnih centara koji podržavaju brzu i učinkovitu primjenu uz što je moguće manje prilagodbe postojećem prostoru. Dodatna prednost takvog pristupa je mogućnost jednostavnog proširenja, čime se osigurava spremnost za buduće potrebe i tehnologije, objavio je Končar Digital.

TAGOVI