Šibenski gradonačelnik Željko Burić i direktor tvrtke Pectus Jakov Mrdeža jučer su potpisali ugovor o rekonstrukciji i gradnji javne rasvjete na šibenskoj rivi.Taj projekt modernizacije financira se iz gradskog proračuna, a ugovor je vrijedan približno 1,4 milijuna kuna bez PDV-a. 

"Mijenjamo rasvjetu na rivi poštujući smjernice konzervatora i sve standarde ekološke zaštite budući da je postojeća rasvjeta dotrajala te ne zadovoljava uvjete Zakona o zaštiti od svjetlosnog onečišćenja. Ovo je tek početak aktivnosti koje planiramo izvesti na šibenskoj rivi", rekao je Burić. 

"Na administrativnom prostoru Šibenika nalazi se 11 tisuća rasvjetnih mjesta s 12 tisuća svjetiljaka. Planirana rekonstrukcija obuhvaća cjelokupnu zamjenu 46 postojećih stupova s rasvjetnim tijelima i podzemnim instalacijama. Svjetiljke će se zamijeniti s novim, suvremenijim, energetski učinkovitijim rasvjetnim tijelima koja udovoljavaju strogim svjetlo-tehničkim zahtjevima", rekao je zamjenik šibenskog gradonačelnika Danijel Mileta

"Nakon uvođenja u posao, čeka nas rok od 60 dana za izvođenje radova i planiramo ga ispoštovati", kazao je Mrdeža, izvijestio je Grad Šibenik.